Nickerie.Net, dinsdag 13 februari 2007


Nederlandse stagiaires voor afstudeerscriptie in Nickerie
Geplaatst: 13/02/2007

Nickerie -  De zes uit Nederland afkomstige stagiaires Leonie Boerhof, Geke Kalter, Tamara Klomp, Jet van der Hulst, Marinda Mark en Ellen Oosterlaken zijn onlangs in Nickerie aangekomen om te werken aan hun afstudeerscriptie. De HBO’ers die in Nickerie zijn opgevangen door Stichting Sahara zullen gedurende hun verblijf in twee groepen werken aan twee onderzoekingen. Een deel van de studenten zullen zich verdiepen in de economische weerbaarheid van de vrouwen in Nickerie. Een andere groep zal zich samen met Stichting Sahara buigen over suïcide preventie.

De studenten die erg onder de indruk zijn van de Nickeriaanse samenleving, hopen dat zij na twee maanden handvaten kunnen reiken aan Stichting Sahara. Ook zullen zij de stichting methodische ondersteuning geven tijdens hun verblijf. Zij starten alvast met hun veldwerkzaamheden om een inventarisatie te maken zodat zij dan vandaar uit activiteiten kunnen opstellen. De studenten zeggen bewust voor Suriname te hebben gekozen vanwege de taal en de band die Suriname heeft met zijn voormalige kolonisator. Het door hen opgestelde onderzoeksrapport zullen zij meenemen naar Nederland om af te studeren als HBO’er in de richting Maatschappelijk werk en dienstverlening. Stichting Sahara zorgt verder voor hun begeleiding.

Red. Nickerie.Net: Nickerie is al jaren een geliefd stageplek voor Nederlandse studenten. Zo komen jaarlijks een aantal stagiaires ook stage lopen bij Stichting WiN, die zich voornamelijk toelegt op de gehandicaptenzorg in dit district. Ook Streeksziekenhuis Nickerie (SZN) heeft regelmatig Nederlandse stagiaires. Het suïcideprobleem is een gewild onderzoeksonderwerp in dit district. Er zijn inmiddels een aantal scripties en onderzoeksrapporten over dit problemen in Nickerie geschreven.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,13-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics