Nickerie.Net, dinsdag 13 februari 2007


Openbare Werken bouwt beschoeiing te Paradise Nickerie
Geplaatst: 13/02/2007

Nickerie -  Openbare Werken, sectie Nickerie, is sedert 18 januari van start gegaan met de bouw van een beschoeiing langs de Nickerierivier ter hoogte van Paradise. Hier is de aannemer Rommy Doerdjan bezig met het heien van een groot aantal Kakkarally palen over een afstand van driehonderd meter. Doerdjan zei desgevraagd aan DBS dat het werk voorlopig op schema zit en dat hij dit project binnen 90 werkbare dagen moet opleveren. Het is bekend dat dit gedeelte van Paradise vaak genoeg bij extreme waterstanden in de Nickerierivier over zijn oevers treedt en als gevolg hiervan heel veel waterschade aanricht in de buurt.

De aannemer zal vervolgens ook damwandplaten aanbrengen en de dijk verder ophogen. Sanjai Triloki van OW, sectie Nickerie, gaf DBS mee dat op dezelfde locaties zo’n veertig jaren terug al een beschoeiing was gebouwd, maar dat deze door de jaren heen door het water is weggevreten. De Nickerierivier maakt in deze buurt een grote bocht, zegt Triloki, wat maakt dat het water dan ook ‘wild’ wordt en delen van de oever met zich meesleurt.

Hij gaf de garantie dat deze beschoeiing zeker bescherming zal bieden aan dit watergeweld. Opmerkelijk is dat andere delen langs de rivier ook behoorlijk zijn aangevreten. Triloki kon niet met zekerheid aangeven of ook die delen aangepakt zullen worden. Wel vertelde hij dat dit project bijkans 500.000 Surinaamse dollars kost. Bewoners van de directe omgeving waar de beschoeiing komt te staan zijn nu een beetje gerust. Maar voor hoelang deze geruststelling van kracht zal zijn, blijft een open vraag.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,13-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics