Nickerie.Net, vrijdag 16 februari 2007


Toerismeonderwijs Suriname krijgt stimulans
Geplaatst: 16/02/2007

Paramaribo -  Het ROC Midden-Nederland en de Beroepsopleidingen in Suriname hebben gisteravond in Torarica een samenwerkingsovereenkomst getekend. Volgens Ingrid Nortan-Uden, directeur van de Nijverheidsschool, heeft de samenwerking te maken met de toerismesector. Vertegenwoordigers van de Beroepsopleidingen in Suriname met een toerismelespakket, de Nijverheidschool, het Natin en het IMEAO hebben samen met vertegenwoordigers van ROC Midden-Nederland hun handtekeningen gezet onder de overeenkomst.

De samenwerking behelst volgens Ingrid Nortan-Uden meer uitwisselingsprogramma’s, programma op het gebeid van toerismeonderwijs. ROC Midden Nederland is een grote beroepsonderwijsorganisatie in Nederland die meer dan 400 verschillende beroepsopleidingen aanbiedt. Van autotechnicus tot horeca-ondernemer tot verpleegkundige en tot ICT-er. Het ROC is gespecialiseerd in het leren in de praktijk. Zijn slogan is: leren door doen! Ze zullen technische bijstand verlenen aan de beroepsopleidingen van Suriname. Het Surinaams beroepsonderwijs is in een transformatieproces, waarbij studenten nog meer dan voorheen, praktisch gericht onderwijs zullen krijgen dat goed moet aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt, nationaal en internationaal. Studenten leren dan de beroepscompetenties over kerntaken en kernopgaven binnen hun vakgebied.

Voor de Openbare Nijverheidschool betekent het dat ROC Amsterdam technische bijstand zal verlenen aan het professionaliseren van de HORECA richting op deze school. Zeker met het oog op onze toerismesector is dit een goed vooruitzicht, meldt de directrice. De HORECA -opleiding is een van de vakrichtingen op de Openbare Nijverheidsschool waarvoor er bij studenten een enorme belangstelling bestaat evenals bij de andere beroepsopleidingen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,14-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics