Nickerie.Net, woensdag 14 februari 2007


Dringend behoefte aan eigen politieboot Nickerie

Asha Chaturi, 14/02/2007

NIEUW-NICKERIE - De politie van Nickerie voelt het gemis van een eigen patrouilleboot telkens wanneer pogingen tot drugs- en goederensmokkel uit Guyana worden verijdeld. De boot die de politie van Nickerie twee jaar geleden heeft ontvangen van het politiekorps van Rotterdam Reynmond, is sinds begin vorig jaar voor reparatie in Paramaribo.

De Ware Tijd verneemt dat zij door een technisch mankement aan de versnellingsbak uit de vaart is gehaald. De kosten voor de reparatie zouden echter hoog zijn. De Gewestelijke Politiecommandant, Kenneth Bruining, heeft officieel geen informatie voor de Ware Tijd over de stand van zaken rond de patrouilleboot.

Om haar werk toch te kunnen doen, begint de politie de komende week gezamenlijke patrouilles met het Nationaal Leger op de Corantijnrivier. Hiervoor zal een boot van het Nationaal Leger worden gebruikt. Tussen de politie en het leger bestaat een goede samenwerking. Volgens Bruining is het de bedoeling dat de drugstransporten en de smokkelpraktijken worden verminderd. Hij kan evenwel niet exact aangeven hoe groot de omvang van drugstransporten via de rivier is, maar weet dat die plaatsvinden.

Tijdens wegcontroles heeft de politie van Nickerie heel wat drugs, medicamenten, drank en sigaretten in beslag genomen afkomstig uit Guyana. “Ik vind het wel een kwalijke zaak dat de politieboot zolang uit de vaart is gehaald”, zegt parlementariër Carmelita Ferreira aan de Ware Tijd. "Als grensdistrict moeten wij tenminste een goede boot hebben waarmee de politie de controle op de rivier kan blijven doen. De grenzen staan open en bij onvoldoende controle vinden er illegale activiteiten plaats. Het is ons bekend dat er drugstransporten plaatsvinden via de illegale route." Ferreira is er voorstander van dat er een boot in de buurt van Apoera moet blijven patrouilleren, omdat ook daar smokkelpraktijken plaatsvinden. Ze zal de aandacht van de minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, hiervoor vragen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,14-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics