Nickerie.Net, zondag 18 februari 2007


Eerste vrouwelijke kandidaat-voorzitter bij Arya Dewaker Suriname

Geplaatst: 17/02/2007

Paramaribo -  Met de voordracht van drs. Widyawatie Punwasie in de functie van voorzitter van de Arische vereniging Arya Dewaker voor de verkiezing op 25 februari , heeft Suriname als eerste land in het Caribische gebied voor het eerst sinds bijkans 80 jaar inhoud gegeven aan een van de doelstellingen van de Arische beweging waarbij gelijkwaardigheid tussen man en vrouw tot uiting is gekomen.

Drs. Widya Punwasie, gehuwd Hemradj, is geen onbekende in de Surinaamse samenleving. Zij is dochter van de welbekende Pt. Matapersad Punwasi en is gevestigd als particuliere huisarts. Daarnaast is zij werkzaam op de afdeling Epidemiologie van het BOG en zij is o.a. verantwoordelijk voor de mortaliteitsanalyse. Verder zit zij in de commissie voor de aanpak van het suļcide probleem in Suriname. Sinds 2006 is zij voorzitter van de Nari Samadj van Arya Dewaker.

De ondertekenaars van deze lijst hebben het volste vertrouwen dat met drs. Widya Punwasi Arya Dewaker een absoluut nieuw tijdperk zal ingaan ten voordele van de multiculturele samenleving in het algemeen en die van Arya Dewaker in het bijzonder. Na 80 jaar kan men eindelijk ook inhoud geven aan een van de doelstellingen van Swami Dayanand, oprichter van Arya Samaj, die er steeds op wees dat man en vrouw aan elkaar gelijk zijn.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,17-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics