Nickerie.Net, maandag 19 februari 2007


Telefoonproblemen kelderen dienstverlening Nederlandse ambassade

Pieter Van Maele, 19/02/2007

Paramaribo - De dienstverlening bij de Nederlandse ambassade loopt niet op wieltjes. De Ware Tijd kreeg in een korte tijd verschillende klachten van mensen die de ambassade telefonisch niet kunnen bereiken. Zakenlui die vaak naar Nederland gaan, vragen zich ook af waarom ze bij hun visumaanvraag financiële garanties moeten geven voor hun vrouw en kinderen, terwijl ze zelf een bankrekening hebben in Nederland.

Ralf van de Beek, woordvoerder van de Nederlandse ambassade, geeft toe dat er problemen zijn met de telefoonlijnen. “We zijn ons bewust van de klachten en problemen. Die problemen liggen niet aan onderbemanning of aan een sterke stijging van de visumaanvragen. Integendeel, het aantal aanvragen is een klein beetje gedaald en ligt nu op 21.000 visa per jaar. Maar vooral op piekmomenten laat de telefooncentrale ons in de steek. Technici zijn aan het ac

hterhalen waar dat probleem vandaan komt.” De Nederlandse ambassade is naar eigen zeggen ‘constant bezig de service te verbeteren’. “We raden aanvragers aan om ons ook op andere manieren te contacteren. Via onze website kan iedereen heel gemakkelijk een afspraak met ons maken. Je krijgt dan een tijdsslot toegewezen en dan valt de wachttijd zeker en vast mee. Mensen die reizen met een reisbureau kunnen hun visum door dat reisbureau in orde laten brengen. Ten slotte kunnen de mensen die aan de criteria voldoen hun aanvraag schriftelijk indienen, dankzij de zogeheten drop-off service.”

Over het waarom reizigers met een eigen bankrekening in Nederland toch moeten bewijzen dat ze genoeg financiële middelen hebben, is Van de Beek kort. “Nederland behoort nu eenmaal tot de Schengenlanden (vijftien Europese landen die een overeenkomst sloten om de controles op de binnengrenzen af te schaffen en alleen de buitengrenzen te controleren...red) en de ambassade moet dus die vaste procedures en criteria volgen.”.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,19-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics