Nickerie.Net, dinsdag 20 februari 2007


Vijf penitentiaire ambtenaren buiten functie gesteld

Asha Chaturi, 20/02/2007

NIEUW-NICKERIE - Vijf penitentiaire ambtenaren (pa’s) van de Hazard gevangenis in Nickerie, te weten een onderofficier en vier manschappen, zijn hangende een onderzoek tegen hen, buiten functie gesteld. Dit wordt bevestigd door Sharma Lakhisharan, onderdirecteur van Justitie en hoofd Onderzoeksdienst Deliquentenzorg tegenover dWT.

Het vijftal wordt ervan verdacht meer af te weten van de vondst van enkele wikkels marihuana bij gedetineerden. “Uit informatie blijkt dat er marihuana in de inrichting werd verhandeld”, zegt Lakhisaran. Om het onderzoek niet te laten beïnvloeden door het vijftal, heeft de gevangenisleiding besloten om hen buiten functie te stellen. Lakhisaran wil het Openbaar Ministerie de gelegenheid bieden om het onderzoek in deze zaak af te ronden.

“Indien deze pa’s schuldig bevonden worden zal de rechter gepaste maatregelen tegen hen treffen.” “Tot op dit moment is niemand schuldig bevonden maar er bestaan vermoedens,” reageert minister Chandrikapersad Santhoki van Justitie en Politie tegenover de Ware tijd. Ook hij zegt het onderzoeksrapport af te wachten voor het nemen van verdere stappen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,17-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics