Nickerie.Net, donderdag 22 februari 2007


Rotterdam helpt Surinaams politiebureau renoveren

NIEUW NICKERIE - Het hoofdbureau van politie te Nieuw Nickerie is compleet gerenoveerd met hulp van de Regio-politie Rotterdam Rijnmond. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is weer eens de waarde bewezen van de samenwerking tussen Rotterdam Reynmond en het Korps Politie Suriname.

De renovatie kon niet op een beter moment geschieden. Nickerie bevindt zich midden in een proces van decentralisatie. De politie zal zo goed mogelijk toegerust moeten zijn om de eigen rol in dit proces te kunnen vervullen. Het ruim veertig jaar oude gebouw voldoet nu aan de eisen van het moment, compleet met slachtofferkamer. Ook het cellenhuis en de kantoorruimte hebben een makeover ondergaan.

De renovatie is aangevangen in 2006. Bij de opening was ook burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam aanwezig. Hij vindt dat de politie door vooral deskundig en creatief te werk te gaan, het vertrouwen van de gemeenschap kan bevorderen. Volgens Santokhi zal ook het vervoersprobleem van de plaatselijke politie binnenkort worden aangepakt.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /KPS

,22-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics