Nickerie.Net, donderdag 22 februari 2007


Nickerie heeft eindelijk meer vlees

Martin Redjodikromo, 22/02/2007

Nickerie - De Meesterslager, die opereert vanuit het centrum van Nieuw-Nickerie, biedt meer dan alleen steak, gehakt, schijf met been, soepvlees en enkele andere delen van rund, varken en kip. Het is wel een district, maar wel n in ontwikkeling en we hebben geloof dat het gaat lukken, zegt een functionaris van de pr-afdeling aan dWT. Na gedegen vooronderzoek is gebleken dat Nickerianen toch wel hetzelfde aan vleeswaren willen, zoals die te krijgen zijn in Paramaribo. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat niet speciaal naar een halal-slager werd uitgekeken. Bij de Meesterslager zijn kip en rund wel halal geslacht.

Nickerie heeft nu keus te over uit vlees en vleesproducten

Het opzetten van het bedrijf heeft zes maanden geduurd en de complete inventaris is vanuit Europa gehaald, waarin enkele duizenden Amerikaanse dollars zijn gestopt. De bedrijfsprocessen zijn volledig afgestemd op Europese normen en de productie is gent op HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) binnen de voedselindustrie. Haast alle machines die worden gebruikt voor de bereiding van de voedingsmiddelen, zijn van roestvrij staal.

 Wat heel hard gaat sedert medio december vorig jaar zijn de Surinaamse gegrilde kippen. Alle producten zijn van lokale producenten afkomstig. Rund en varken worden wel vanuit Paramaribo, gekoeld, naar Nickerie getransporteerd. De pr-functionaris benadrukt dat de Nickeriaan nu ook gemarineerde vleesproducten heeft, worstsoorten en alle andere vleesproducten die in de hoofdstad te krijgen zijn.

Over het veroveren van het marktaandeel maakt de Meesterslager zich niet druk, ook al zijn zn prijzen ietwat hoger, want daartegenover staat een kraakschone slagerij en is de kwaliteit van het vlees ook gegarandeerd. Toekomstplan is om vanuit deze slagerij ook de restaurants, hotels, supermarkten en contractors die in het binnenland diensten leveren te voorzien van vlees.

De ondernemers achter het nieuw concept voor Nickerie zijn Steven Baboelal, Marcel d Haese en Pim Kerkhof. Dat ze hun bedrijfje ook hebben aangepast aan Nickerie, is duidelijk: tussen half drie en vier uur s middags houden ze ook sista.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,22-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics