Nickerie.Net, zaterdag 24 februari 2007


Nickeriaanse leerlingen krijgen huiswerkbegeleiding

Yolanda Ho Asjoe, 23/02/2007

NIEUW-NICKERIE - Zo'n 660 leerlingen verspreid over 14 scholen in Nieuw-Nickerie en Wageningen, krijgen huiswerkbegeleiding. Het onderdirectoraat Jeugdzaken heeft het project twee weken geleden opgestart. Guillano Snip is coördinator van het project. Leerlingen van zowel de lagere als muloschool zullen worden ondersteund. Bij wijze van uitzondering worden ook de veertien pupillen van het Shiloh Meisjes Internaat begeleid.

Snip vindt dat de situatie en ruimte een belangrijke rol gaan spelen. “Aangezien er geen andere faciliteiten zijn, is het internaat toch de meest ideale plaats om de leerlingen te begeleiden.” Per leerling wordt vijf dollar gevraagd om de onkosten waaronder kopiëren, aanschaf van krijt en vervoer voor de coördinator die de verschillende scholen moet aandoen, te betalen.

Volgens Astrid Lackin, medewerkster van Jeugdzaken in Wageningen, zijn de kinderen van Wageningen erg enthousiast en komen ze met plezier de lessen volgen. “De lessen worden anders dan 's morgens op een ontspannen manier verzorgd. En dat maakt alles zo interessant”, vindt Lackin. Nancy Gerard, schoolhoofd van de St. Claraschool, hoopt het project zoveel mogelijk te benutten.

“Als opvoeders proberen wij onze kinderen op de juiste manier te begeleiden en verwachten aan het eind van het schooljaar ook goede resultaten. Daar gaan we voor.” Volgens Snip eindigt dit project eind juli 2007. “De kinderen staan centraal, maar het zijn gekwalificeerde leerkrachten die zijn belast met deze begeleiding.” Jeugdzaken betaalt voor de extra inzet van de leerkrachten.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,24-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics