Nickerie.Net, zaterdag 24 februari 2007


Zwerversopvang Nickerie dit jaar een feit

Fenny Zandgrond, 23/02/2007

Paramaribo - De Stichting Dak en Thuislozen breidt dit jaar haar dienstverlening uit naar Nickerie. Deze mededeling deed gezondheidsminister Celsius Waterberg gisteren in het parlement. De stichting die geleid wordt door de directeur van het Psychiatrische Centrum Suriname, breidt momenteel uit. Naast deze opvang wordt ook gewerkt aan andere medische voorzieningen in het district.

In Paramaribo begint de stichting volgende maand met een dag- en nachtopvang met slaapgelegenheid voor 24 personen. Ook komt er een inloopspreekuur. Drie voertuigen zullen de zwervers en daklozen van de straat halen. Waterberg verzekerde dat Nickerie ook kan uitkijken naar een dergelijke zorg. In de pijplijn is de vergroting van de tandheelkundige zorg in het rijstdistrict.

De Stichting Jeugdtandverzorging in Nieuw Nickerie zal een pendeldienst instellen naar de woongemeenschap Wageningen en het aangrenzend district Coronie. Het ministerie zorgt voor de nodige apparatuur en andere middelen voor deze operatie. Momenteel werken vier jeugdtandverzorgers in Nickerie.

Waterberg ging ook in op de aangegeven behoefte aan een lokale opleiding voor verpleegkundigen in dit district. Op dit moment is dit niet haalbaar, omdat een opleidingsinstituut aan internationale standaarden is gebonden. Nickerie beschikt niet over alle basisvoorwaarden om een instituut op te zetten; het nodige kader en onderwijsfaciliteiten volgens ‘The standards for nursing education in the Commonwealth of the Caribbean' ontbreken. De bewindsman gaf aan dat Stichting Covab in Paramaribo de centrale opleiding voor verpleegkundigen is en zelf drukdoende is haar onderwijs en faciliteiten aan te passen aan de criteria. De instelling werkt naar naar internationale accreditatie. De minister stelde de parlementariërs evenwel gerust. Binnen vijf jaar zal deze opleiding 26 ziekenverzorgers afleveren.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,24-02-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics