Nickerie.Net, woensdag 07 maart 2007


Man opgesloten wegens ontucht met minderjarige

NIEUW-NICKERIE – de politie heeft het afgelopen weekend een 30-jarige man opgesloten die seksuele omgang heeft gehad met een 11-jarige meisje. Het feit werd ontdekt door de moeder van het meisje die daarna aangifte deed bij de politie te Paradise.

Volgens de verdachte zou de omgang met toestemming van het kind hebben plaatsgevonden. Hij is ondertussen opgesloten omdat het tegen de wet is om seksuele omgang te hebben met meisjes beneden de 14 jaar. Volgens Kenneth Bruining, gewestelijke politiecommandant van Nickerie, schijnt er de laatste tijd sprake te zijn van een toename van gevallen van seksuele omgang met minderjarige meisjes. Echter worden niet alle gevallen aangegeven bij de politie. Vele ouders houden deze gevallen binnenshuis uit schaamtegevoel.

“Ik heb zo een geval meegemaakt met mijn dochter, maar moest het voor mezelf houden,want me dochter dreigde met zelfmoord”, zegt een 49-jarige moeder uit Van Pettenpolder, tegenover dWT. “Later moest ik haar toch laten trouwen en nu heeft zij spijt ervan. Ze is na een jaar gescheiden, zit nu zonder werk en heeft ook een kind om te verzorgen. Toen ik haar naar school stuurde wilde zij dat niet, “zegt de moeder.

Mitesh Bhaggoe, ondervoorzitter van het jeugdparlement, is niet te spreken over het gedrag van de jongeren. Hij vindt dat de begeleiding van huis uit in een vroege stadium moet beginnen en er een betere sociale controle moet zijn. Hij erkent dat deze zaken heel gevoelig zijn en is blij met de toezegging van het ministerie van Justitie en Politie, voor extra begeleiding van de slachtoffers.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,06-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics