Nickerie.Net, woensdag 07 maart 2007


Radio Wamakwa reeds twee jaren de stem aan de Corantijn

Geplaatst: 07/03/2007

Nickerie -  Sedert haar oprichting op 27 oktober 2004 beschikken de inheemse dorpen langs de Corantijnrivier over hun eigen community radio station. De uitzendingen van Radio Wamakwa zijn lokaal te beluisteren via 104.5 Fm. De drie vaste personeelsleden zijn: Patricia Drielinger, Marcia Jarmohamed en Alphons Berenstein. De omroepcabine en opnamestudio van Wamakwa zijn gecomputeriseerd en voorzien van alle apparatuur die nodig is om het werk te doen.

Omroeper Alphons Berenstein gaf aan dat de uitzendingen reeds om vijf uur in de ochtend gestart worden en duren tot een uur in de ochtend. Het station moet het hebben van advertenties in het Engels, Nederlands en Sranan.

Een van de meest beluisterde programma’s is het huismoederprogramma dat elke dag tussen 11-12 uur in de ether is. Over het nieuws zeiden de personeelsleden dat zij niet op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het land, daar zij de krant laat ontvangen.

 Aan de totstandkoming van dit station in het decentralisatiegebouw te Apoera, hebben gewerkt: Telesur, UNDP, UNESCO en BHP Billiton. Radio Wamakwa draait gevarieerde muziek af en is ook te beluisteren in de inheemse dorpen Orealla en Separuta aan Guyanese zijde.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,06-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics