Nickerie.Net, woensdag 07 maart 2007


Binnen twee jaar nieuwe haven Nickerie

Beta Debidien, 07/03/2007

NIEUW NICKERIE - Met de bouw van een betonnen steiger van 250 meter lang en 40 meter breed krijgt Nieuw Nickerie een nieuwe haven die, vanuit verschillende oogpunten bezien, tal van voordelen met zich meebrengt, en zeker niet alleen voor het distrikt Nickerie.

Als alles volgens plant verloopt, heeft Nickerie over twee jaar een moderne haven. Het contract daartoe is gisteren getekend door Havendirecteur John Defares. De haven van Nickerie verkeert nu in een deplorabele staat.Als alles volgens plant verloopt, heeft Nickerie over twee jaar een moderne haven. Het contract daartoe is gisteren getekend door Havendirecteur John Defares. De haven van Nickerie verkeert nu in een deplorabele staat.

De bouwactiviteiten starten op 1 december 2007 en worden opgeleverd op 1 augustus 2009. Daarvoor heeft minister Alice Amafo van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gisteren het Contract for Consultancy Services for the Upgrading of Nieuw Nickerie Port project ondertekend.

 "Adequate havenfaciliteiten zijn noodzakelijk voor het onderhouden van goede handelsbetrekkingen met onze buurlanden niet alleen, maar ook met de rest van de wereld. Daarnaast zullen goede havenfaciliteiten ook een positieve invloed hebben op zowel lokale consumenten- als exportprijzen."

Voor de bouw van een nieuwe haven te Nieuw Nickerie is 13,48 miljoen Amerikaanse dollar nodig. Daarvan zal ongeveer 11 miljoen worden geleend bij de Islamic Development Bank, terwijl de N.V. Havenbeheer Suriname inkomt met 2,44 miljoen US dollar. De modernisering ziet Amafo als een belangrijke mijlpaal, omdat de haven van Nickerie in de toekomst ook zal dienen als transitopoort tussen de regio, de Caricom en mogelijk ook BraziliŽ. John Defares, algemeen directeur van de N.V. Havenbeheer Suriname zegt dat de de bouw van een nieuwe haven goed is voor de ontwikkeling van het district. De perspectieven zien er ook goed uit. "Nickerie heeft dan een faciliteit die geheel afgestemd is op zijn eigen behoefte en kan, waar nodig, ook een bijdrage leveren".

Defares zegt dat de nieuwe haven ook mogelijkheden zal bieden voor het oostelijk deel van Guyana, omdat de havenfaciliteiten daar niet geweldig zijn. In de komende periode zullen er exploitatieactiviteiten voor de kust plaatsvinden en mijnbouwactiviteiten in het West Surinamegebied, waarbij de haven in Nickerie een belangrijke rol zal moeten vervullen.

 Districtcommissaris Bhagwatpersad Shankar is blij met de verzekering dat de haven te Nieuw Nickerie gemoderniseerd en operationeel zal worden gemaakt. "Nickerie is gediend met dit project, omdat wij met een toename van watertransport een afname van het wegtransport zullen hebben, en daarmee ook efficiŽnter onderhoud van de droge infrastructuur kunnen bewerkstelligen", zegt Shankar.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,06-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics