Nickerie.Net, woensdag 07 maart 2007


Nickerie heeft holitraditie hoog gehouden

Nickerie Afgelopen weekend heeft Nickerie opnieuw bewezen, dat net als bij divaliviering, ook bij de holiviering de traditie door de plaatselijke bevolking hoog wordt gehouden. Aan  de vooravond van de Holi-phagviering maakten de bewoners van alle polders zich op voor de holikaverbranding. In alle delen van Nickerie kwam het publiek in grote getale op de been voor dit evenement.

In van Pettenpolder werd het publiek onder andere toegesproken door DC Shankar, die de betekenis van de holiviering nog eens benadrukte. Ook riep de burgervader op om met respect om te gaan met iedereen tijdens de holiviering. Later op de avond trad hij ook als gastzanger op bij de muziekformatie New Jagritie. Het publiek werd getrakteerd op persaad en frisdranken.

Op  zondagochtend werd de holiviering over heel Nickerie ingeluid door huis aan huis bezoek van Chawtaalgroepen. Hierbij werd versgebakken holigerechten zoals Goel Goela, Godhjiya, Zahina genuttigd. In de middaguren trok het publiek massaal op richting de Corantijn Boulevard, waar het water van de Corantijnrivier langzamerhand de kleuren van de regenboog aannam. Tot laat in de avond werd de holi in dit westelijke district van Suriname uitbundig gevierd.

Foto-impressie Holiviering Nickerie

Er volgt een flash photo gallery met een uitgebreid photoreport ...

      

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,04-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics