Nickerie.Net, dinsdag 13 maart 2007


Rijnmondse hoofdcommissaris van politie in Nickerie
Geplaatst: 10/03/2007

Nickerie -  Gisteren heeft de politie van het gewest Nickerie een bliksembezoek gehad van de hoofdcommissaris van de Rijnmondse politie, Aart Nijboom. Gewestelijke politiecommandant (gpc) Kenneth Bruining zei dat het bezoek belangrijk was daar de Rijnmondse politie donateur is van het gerenoveerde en uitgebreide politiebureau van Nieuw Nickerie. De Rotterdamse politietopper heeft het een en ander prachtig bevonden.

Echter, Bruining betreurde het dat in dagblad de Ware Tijd heeft gestaan dat het bureau lekt als een zeef. De gpc zei dat niks hiervan waar is en verduidelijkte hoe de vork aan de steel zit. Er waren slechts twee piepkleine lekkages, waardoor het hemelse water sijpelde. Voorts gaf de gpc mee dat zij van de Rijnmondse politie ook nog een detectieapparaat om vals geld te identificeren hebben gehad. Dit geschenk is welkom daar de manschappen niet lang terug een partij valse Amerikaanse dollars in beslag hebben genomen.

De gpc heeft hangende het onderzoek geen verdere details vrijgegeven. Wel heeft de politie sterk het vermoeden dat dit geld afkomstig is uit het buurland Guyana. Gpc Kenneth Bruining heeft verder gezegd dat de politieboot die al enige tijd uit de vaart is, binnen zes weken weer in de Nickeriaanse wateren zal zijn. De boot die nu in Paramaribo is, is reeds geschilderd. Motorisch moet het een en ander nog geregeld worden voordat het weer dienst kan doen. De kosten voor reparatie en regulier onderhoud worden eveneens gedragen door de Rijnmondse politie.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,12-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics