Nickerie.Net, donderdag 15 maart 2007


Visnet brengt schade toe aan Canawaima veerboot

Beta Debidien, 15/03/2007

NIEUW-NICKERIE - De veerboot die de route South Drain, Nickerie en Molesoncreek in Guyana onderhoudt, is afgelopen dinsdag met zes uur vertraging binnengekomen, doordat een drijfnet in één van de aandrijfassen is gaan vastzitten. “Hierdoor waren wij genoodzaakt één van de twee motoren uit te schakelen, omdat de koppeling en een seal schade hadden opgelopen”, zegt Carl Ristie, terminal manager van de Canawaimaveerboot in Nickerie.

De Canawaima veerboot te South Drain heeft als gevolg van drijfnetten enorme schade opgelopen aan een van de aandrijfassenDe Canawaima veerboot te South Drain heeft als gevolg van drijfnetten enorme schade opgelopen aan een van de aandrijfassen

Technici zijn bezig de zaak los te krijgen waarna ook de exacte schade vastgesteld kan worden. “Als dat beperkt is, zal de operatie voorlopig met één motor voorgezet worden, maar als blijkt dat er een onderdeel uit het buitenland moet komen, dan weet ik ook niet hoe we verder moeten”.

Ristie gaat na wie verantwoordelijk gesteld kan worden voor de opgelopen schade, maar stuit nu al op het probleem dat niemand de schuld op zich wil nemen. Hij is er ook niet over te spreken dat de autoriteiten in Nickerie er niet op toezien, dat vergunningsvoorwaarden worden nageleefd en vissers uit de vaargeul van de Canawaima blijven. Op zijn verzoek heeft de leiding van het Nationaal Leger twee te South Drain gestationeerde militairen beschikbaar gesteld, die mee zullen varen met de boot. “Misschien zal dat de vissers ervan weerhouden om hun netten in een vaargeul te plaatsen.”

Alimoersid Kartosentono, hoofd van afdeling Visserij van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), geeft toe dat drijfnetten voor heel veel problemen zorgen in Nickerie. Volgens hem houden vissers tegenwoordig helemaal geen rekening en plaatsen hun drijfnetten overal in de rivier, terwijl zij tenminste 500 meter van een vaargeul verwijderd moeten blijven. “We hebben ook geen materiaal om de zaak in de gaten te houden, maar soms varen wij met behulp van het Nationaal Leger en de politie de rivieren op om de controle uit te voeren”, aldus Kartosentiko.

De schade aan de Canawaima komt ruim anderhalve maand nadat een boot, die de backtrack-route op de Corantijnrivier onderhoudt, als gevolg van drijfnetten kapseisde.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,15-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics