Nickerie.Net, dinsdag 20 maart 2007


Eerste studiejaar MBO-zorgbegeleider te Nickerie succesvol
Geplaatst: 19/03/2007

Nickerie -  Vrijdag hebben 18 deelnemers aan de MBO-opleiding tot zorgbegeleider hun certificaat in ontvangst genomen. Deze cursisten hebben het eerste jaar van de drie jaren durende opleiding met goed gevolg afgerond. De MBO- opleiding tot zorgbegeleider is een co-productie van het Mondriaan College in Den Haag en de Stichting WiN. Deze intensieve studie leidt er toe dat de deelnemers professioneel kunnen werken met seniore burgers, met meervoudig gehandicapte kinderen en met kinderen in kindertehuizen.’ De kwaliteit van de opleiding is hoog, zegt Tobi Graafsma, een van de motoren achter de opleiding.

Het ROC “De Mondriaan Onderwijs Groep” is een grote MBO-onderwijsinstelling in Den Haag. Ze ontwikkelt studieprogramma’s en staat garant voor de kwaliteit van de opleiding in Nickerie. Voorts is het onderwijsprogramma gesneden op de situatie van dit district dat pionier is met zo een opleiding in Suriname. Zeker tweemaal per jaar vaardigt Mondriaan docenten af naar Nickerie ter ondersteuning van de Nickeriaanse docenten. Deze gastdocenten zijn voorafgaand ook speciaal hiervoor getraind in Nederland.

Ter afronding van het eerste studiejaar moesten de deelnemers ook stage lopen bij verschillende instellingen in Nickerie. Het tweede studiejaar gaat na de Paasvakantie van start. Met deze opleiding hoopt Stichting WiN ertoe bij te dragen dat er in zorginstellingen in Nickerie in toenemende mate professioneel wordt gewerkt. Oud-onderwijs inspecteur Dayaram Chatterpal zei dat Nickerie toonaangevend is op dit vlak en dat hij de cursisten aanspoort om door te gaan met hun studie. Ook de huidige onderwijsinspecteur Roy Katisa is bijzonder onder de indruk van de prestaties die geleverd zijn.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,18-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics