Nickerie.Net, dinsdag 20 maart 2007


Rijstboeren Oostelijke polders zijn graaicultuur regeerders zat

Geplaatst: 20/03/2007

Nickerie -  Rijstboeren van de Oostelijke polders in Nickerie hebben laten doorschemeren geen geloof meer te hebben in de huidige regering. Dit zeggen zij naar aanleiding van de ontwikkelingen die plaatsvinden waar vooral het ministerie van RGB percelen wegpikt, zegt landbouwer P.Lautan. Lautan en zijn collegaís moeten samen met anderen met lede ogen toekijken hoe zaken scheef lopen in ons land en dat de coalitiepartners elkaar behoorlijk rugdekking bieden in hun gezamenlijke criminele praktijken, waarbij het volk steeds uitgebuit wordt.

Voor het geval Suriname weer een credit line krijgt van India, vrezen zij dat dit geld ergens zal verdwijnen zonder dat er een kopercent zal worden aangewend voor de rijstsector. De padieboeren kijken ook uit wanneer de Prins Bernardpolder op de veiling zal worden geplaatst door de regering en wie de kopers zullen zijn. In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat deze ooit goed draaiende Prins Bernardpolder verkocht zal worden aan politieke vriendjes.

Nickerie is vaak doelwit geweest van regeringen die hun 'vriendjes' de vrij hand gaven om gronden in Nickerie in te pikken. Grote lappen gronden zijn in de afgelopen decennia vergeven aan partijsympathisanten zowel door de regeringen onderleiding van NDP, DNP als Nieuw Front. Thans worden delen van de toegeŽigende gronden voor astronomische bedragen te koop aangeboden en liefst in Euro's of US dollars.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,18-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics