Nickerie.Net, dinsdag 20 maart 2007


Surland arbeiders ontevreden over werkomstandigheden
Geplaatst: 19/03/2007

Nickerie -  Een aantal Surland arbeiders heeft tijdens een vergadering met parlementariër Soedeshchand Jairam zijn beklag gedaan over de werkomstandigheden. Zij hebben kenbaar gemaakt dat de vrouwen van Surland heel zwaar moeten werken om hun dagelijkse brood te verdienen. Jairam geeft aan dat de arbeiders hem verteld hebben dat de vrouwen op het veld moeten om de aanplant te bemesten en zware zakken op hun rug moeten sjouwen. Volgens een van de arbeiders zijn zij de slaventijd al lang gepasseerd, maar wil men er toch iets van proeven dan kan men altijd terecht op Surland.

De arbeiders moeten ‘s morgens vroeg zeven uur al op het veld zijn en keihard werken. De arbeiders hebben aangegeven dat zij echt als slaven worden behandeld. Bij elk wisjewasje worden zij op het matje geroepen. Ook de werkomstandigheden op Jarikaba zijn bijna dezelfde. Ook zijn zij niet te spreken over de uitbetaling van de verlate salarissen. Zij zijn van oordeel dat zij door de Staat zijn opgelicht.

Ook vinden zij het erg dat zij nergens terecht kunnen voor hun rechten. Zij wensen graag een bond op te richten, maar zijn bang om ontslagen te worden als zij dat wel doen. Zij zijn heel ontevreden over het beleid op Surland en hopen dat er enige aandacht hieraan wordt besteed, zodat de werkomstandigheden verbeterd kunnen worden. Directeur Anand Ramkisoensingh van Surland kon niet bereikt worden voor commentaar.

Santi Sieuw

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,18-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics