Nickerie.Net, maandag 26 maart 2007


Hindi Sansthaan Nickerie zet zich in ter bevordering Hindi taal en cultuur
Geplaatst: 20/03/2007

Nickerie -  De Stichting Hindi Sansthaan Nickerie meldt in haar infoblad #1 dat zij zich inzet om het Hindi en de Hindoestaanse cultuur verder te helpen ontwikkelen en te bevorderen in dit district. Deze stichting is op 10 januari 2006 opgericht in Nickerie waarin negen Hindischolen zijn opgenomen. De stichting richt zich neutraal op daadwerkelijke ontwikkelingen in Nickerie en is noch politiek noch religieus gebonden. Het blijven behouden van Hindi betekent voor de stichting het blijven behouden van de eigen identiteit en cultuur.

 Het doel van Stichting Hindi Sansthaan is de Nickeriaanse gemeenschap bewust te maken dat zij zelf verbetering kan brengen in haar sociaal-culturele situatie en een betere toekomst voor zichzelf en de komende generatie kan creŽren. SHSN begeleidt de Hindischolen en verzorgt in samenwerking met andere organisaties en instanties, trainingen, cursussen, lezingen en andere culturele activiteiten.

 Hindi Sansthaan Nickerie werkt samen met de Indiase ambassade en de schrijversgroep Sahitya Mitra Sansthaan Suriname van Paramaribo en krijgt volledige ondersteuning van ze. Personen en of organisaties die belangstelling en of ideeŽn hebben of gewoon betrokken willen worden bij de stichting, kunnen contact opnemen met de bestuursleden. Het SHSN bestuur bestaat uit S.Birbal-Soekhoe, (voorzitter), Nisha Jakry, (secretaris I), Ramnath-Sukhraj, (secretaris II) N.Makhaisingh (Penningmeester), Rakesh Podai (Commissaris). Verder bestaat de Stichting Hindi Sansthaan ook uit een zes man sterke adviesraad.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,24-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics