Nickerie.Net, maandag 26 maart 2007


Zes jaar cel voor doodrijden rivaal
Geplaatst: 24/03/2007

Nickerie -  De taxichauffeur Wilfred Thomas is gisteren door kantonrechter Krishnapersad Pultoo veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar onvoorwaardelijk met aftrek. Thomas had in oktober 2005 E.S. opzettelijk aangereden met zijn voertuig. E.S. stierf aan de opgelopen verwondingen. De verdachte reed door na de aanrijding. Dit drama voltrok zich in het rijstdistrict Nickerie. Op eerdere zittingen kwam uit de verschillende getuigenverhoren naar voren dat verdachte het maar niet kon verwerken dat E.S. zijn vriendin het hof had gemaakt. Wilfred had bij tijd en wijle aan anderen kenbaar gemaakt dat hij eens deze E.S. omver zou rijden met zijn voertuig.

 Op die bewuste dag in oktober 2005 voegde hij de daad bij het woord. Hij zag E.S. over straat lopen, maakte een manoeuvre met zijn voertuig en reed hem vervolgens omver. Wilfred reed hierna meteen weg. Hij heeft vanaf zijn aanhouding steeds ontkend het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachten rade te hebben aangereden. “E.S. is die auto komen aanvallen en zodoende tegen het voertuig aangekomen”, beweerde Wilfred. Tijdens zijn laatste woord gisteren bleef hij erbij E.S. niet opzettelijk te hebben aangereden. “Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, maar ik heb hem niet met opzet aangereden.

 Ik had een schuld bij de bank, mijn vrouw was hoogzwanger, ik heb een moeder van hoge leeftijd, waarom zou ik zoiets doen.” Ondanks zijn ontkenning achtte de kantonrechter het feit wel wettig en overtuigend bewezen. “Je weet dat je iemand hebt aangereden. Je had ook aan anderen gezegd dat je die man zou doodrijden en dat heb jij ook gedaan.” De magistraat benadrukte bij de vonniswijzing dat hij evenals de ovj ook rekening zal houden met de lange duur van deze zaak (verdachte zit vanaf 2 oktober 2005 in voorarrest) en deze zal verdisconteren in de straf. Op de vorige zitting hoorde Wilfred Thomas een gevangenisstraf van acht jaar onvoorwaardelijk met aftrek tegen zich eisen.

Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,24-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics