Nickerie.Net, maandag 26 maart 2007


FinanciŽle decentralisatie districten binnenkort een feit

Nickerie Ė De district die deelnemen aan het proefproject voor decentralisatie gaan binnenkort een beslissende fase in. Dit zegt direct Basrat Ahmadali van het decentralisatieprogramma. Vanaf 1 april valt de financiŽle verantwoordelijkheid de districten Wanica, Marowijne, Nickerie, Para en Commewijne toe. Het wordt een historisch moment.

ďDe afhankelijkheid van de centrale overheid wordt verder doorbrokenĒ, zegt Ahmadali tegenover de Ware Tijd. De districten moeten zich dan gaan bewijzen onder begeleiding van het programma. Het aankloppen bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling hoeft niet langer. Het budget dat dit ministerie voor ontwikkelingsactiviteiten in de districten placht te reserveren, wordt nu rechtstreeks overgemaakt.

Huurwaarde- en inkomstenbelasting die worden geÔnd voor plaatselijke activiteiten mogen lokaal worden besteed. Ook mogen zelf inkomsten worden binnengehaald. Volgens districtscommissaris Ramdjes Soekarnsingh van Wanica zijn er voldoende veiligheidsmechanismen ingebouwd. Het scheppen van een beter woon- en leefklimaat komt dan ook meer en eerder binnen bereik.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,24-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics