Nickerie.Net, maandag 26 maart 2007


18 eerstejaars beroepszorgverleners afgeleverd

NIEUW NICKERIE - “Natuurlijk ga ik mij volkomen inzetten voor de mens die mijn hulp nodig heeft. Dat is waar ik voor ga”, zegt de 37-jarige Dedida Fraser. Samen met zeventien deelnemers ontving zij vrijdag haar eerstejaars certificaat ‘Middelbaar Beroeps Opleiding (MBO) tot zorgbegeleider’. De uitreiking vond plaats in het Zr. Dankerscentrum. De opleiding tot zorgbegeleider is een co-productie van het Mondriaan-college in Den Haag en de stichting Welzijn Instituut Nickerie (WIN) en duurt drie jaar.

Deelnemers worden klaargemaakt om professioneel te werken met seniorenburgers, met meervoudig gehandicapte kinderen en kinderen in kindertehuizen. Alle studenten werken in een van de aan het project verbonden praktijkinstellingen, met name huize Francis, het Zr. Dankerscentrum, het leer- en werkproject voor jongens, de internaten Warishi en Shiloh en De Open Poort.

Volgens Fraser hebben de participanten het niet gemakkelijk gehad. Zowel theoretisch als praktisch is veel van hen geëist. De achttien geslaagden zijn in januari dit jaar gestart met de eerste fase.

Livia Pelswijk, docente Methodisch Werken, zegt dat de deelnemers getraind zijn in jeugdzorg, seniorenzorg en gehandicaptenzorg. Zij noemt de geslaagden de spil van de instelling waartoe zij behoren, door de rol die zij zullen vervullen. Elke deelnemer moest een stageplek hebben en was verplicht daar vijftien uur per week te werken.

Cursusleider en psycholoog Toby Graafsma hoopt dat met de eerste geslaagden dit project een groot succes wordt. “Met jullie zullen vele hulpbehoeftigen worden geholpen”, zei inspecteur van Onderwijs, Roy Katisa, aan de geslaagden. Hij riep hen op deskundig met de opgedane kennis en vaardigheden te werk te gaan. De voorzitter van de begeleidingscommissie, Dayaram Chatterpal, vindt het prijzenswaardig dat de geslaagden hun krachten pro Deo zullen geven. “U bent een life saver voor de medemens en dat is uniek voor Nickerie.”

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,19-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics