Nickerie.Net, dinsdag 27 maart 2007


Moeder met vijf kinderen door deurwaarder op straat gezet
Geplaatst: 27/03/2007

Nickerie -  Zaterdag heeft deurwaarder P. Bharos een vrouw van Guyanese komaf zonder genade uit een huis in Nieuw Nickerie op straat gezet met haar vijf jonge kinderen. Volgens de deurwaarder was er reeds een vonnis uitgebracht ten voordele van de pandeigenaar de heer Kalpoe. Nu dit ultimatum al is verstreken, was praten niet meer van toepassing. Dan maar de vrouw met de harde hand uit het huis te zetten.

Het uitzetten gebeurde simultaan met de afbraak van de woning waarin Basmattie Singh met haar vijf kinderen bijkans zes jaren hebben gewoond. Bharos zei in een televisie-interview dat praten met de vrouw geen zin meer had en ook dat de vrouw hem de wet wilde voorlezen wat hij niet duldde. Hij heeft conform de wet gehandeld met uitzetting als resultaat.

 Al zeker twee jaren was de vrouw op de hoogte dat zij een ander onderdak moest zoeken. Zij heeft volgens de deurwaarder voldoende tijd hiervoor gehad. Het DNA-lid Hariette Ramdien dat verrast werd met zo een uitzetting in Nickerie, voegde zich ook in een gezelschap om samen met de Guyanese Consul Arlington Bancroft te kijken hoe de vrouw met haar kroost geaccommodeerd zouden kunnen worden. Bancroft heeft wel toegestemd om de inboedel van de vrouw op te slaan in het gebouw van het consulaat. Een felle discussie tussen pandeigenaar Kalpoe en Ramdien heeft niks kunnen voorkomen. Ramdien is van mening dat men het humanitair gedeelte als mens ter zijde heeft geschoven en dat er geen andere mogelijkheden zijn bekeken om de vrouw met haar kinderen te huisvesten.

De kinderen die respectievelijk 18,15,7,6 en 4 jaar zijn, worden met veel pijn en moeite grootgebracht daar de echtgenoot van Basmattie Singh al een aantal jaren is overleden. Singh zei aan DBS dat zij dit zaakje niet zo zal laten. Zij zegt te betwijfelen of het perceel werkelijk is verkocht, omdat aan haar ook geen enkel bewijs is getoond. Zij heeft haar inboedel vanuit het Guyanees consulaat vervoerd naar een kennis die haar tijdelijk met haar kinderen opvangt. Ook vond er een andere uitzetting plaats in de Corantijnpolder door de deurwaarder waar de eigenaar, Pt. Brindaben Panday, de woning opeiste die hij een tijdje terug op de veiling heeft gekocht.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,26-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics