Nickerie.Net, vrijdag 30 maart 2007


Nickeriaanse familie moet woning ontruimen
Geplaatst: 30/03/2007

Nickerie -  Het is voor de 42- jarige Joyce Mohan een vreselijk onverteerbare zaak nu zij na bijkans twintig jaren gewoond te hebben in een huurhuis, dat binnenkort moet ontruimen. Joyce bewoont een huis in hartje Nickerie samen met haar 17-jarige zoon, haar gehandicapte moeder van 67 jaar en haar geestelijk gehandicapte zusje. Met een karig salaris van 400 SRD per maand moet zij een hele maand zien te overleven. De familie Mohan weet zich op dit moment geen raad waar zij naar toe moet als zij straks uit het huis moet. Reeds jaren rent zij met aanvragen voor een perceel, maar tot op heden heeft de familie niks toegewezen gehad ondanks de erbarmelijke situatie waarin zij leeft. Joyce toonde DBS aan hoe het huis eruit ziet en dat het bij de minste regelval als een zeef lekt.

 Als alleenstaande vrouw zorgt zij voor alles in huis, wat enorm zwaar voor haar is. Een ander huis vinden kan zij niet. Bij Sociale Zaken om hulp gevraagd, is haar verteld dat zij gerust moet wachten totdat er een huis vrij komt en/of wachten totdat er meer volkswoningen gebouwd zullen worden in Nickerie. Uiteindelijk heeft zij de hulp ingeroepen van de parlementariër Ramdien om een kijkje bij haar te nemen. Ramdien ziet dat de regering niks doet om de steeds groter wordende armoede te helpen bestrijden. Armoede in hartje Nickerie neemt volgens haar steeds schrikbarende vormen aan. Ramdien zei dat ze op frequente basis in aanraking komt met mensen die in armoede leven. Met de gemachtigde van de eigenaar die in Nederland woont valt er niet te praten vertelde Joyce emotioneel. “Mijn moeder slaapt niet meer, ze piekert de hele dag wat er zal gebeuren.” Smeekbeden helpen niet. De zaak gaat volgende maand weer voor de rechter waar Joyce nu met haar zieke moeder moet verschijnen.

Ramdien is van mening dat de regering die zich steeds blind staart op de problemen in het land nu eindelijk een beter beleid moet voeren om desnoods de sociaal zwakkeren die geen ander uitweg hebben, te helpen aan een stuk grond, zodat ze tenminste een woonplaats hebben. Voor mensen als Joyce en haar familie bestaat er in Nickerie geen enkel tussentijdse opvang. De familie Mohan doet daarom een dringend verzoek op een ieder om haar te assisteren om desnoods een kamertje te vinden waar zij beschermd zijn tegen de zon en de regen.

 “Ik betaal nu SRD 30 huur, maar ik ben bereid zelfs SRD 100 neer te tellen voor een andere locatie, alleen dat ik uit deze situatie geraak”, aldus een zeer bezorgde Joyce Mohan die als winkeljuffrouw steeds maandelijks probeert de eindjes aan elkaar te knopen om zichzelf en haar familie te verzorgen. DBS heeft uit welingelichte bronnen vernomen dat de deurwaarder in kwestie ook vaak stoere taal gebruikt tegen de mensen, onfatsoenlijk optreedt en allerlei dreigementen uit. Er is nu ook een andere zaak gaande, waarbij een andere familie met uitzetting wordt bedreigd. Echter, het is DBS nog niet gelukt erachter te komen om welke deurwaarder het gaat.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,30-03-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics