Nickerie.Net, dinsdag 03 april 2007


Start NiCoPa Rally 2007 fleurde Nickerie op

NIEUW-NICKERIE - De NiCoPa Rally 2007 is zaterdagavond op het Brasaplein van start gegaan met 95 equipes, inclusief zeventien uit het district. Jane Harkisoen en Jerry Pocorni van de Ozon-groep mochten om 20:31 uur als eerste starten. Ravien Changoer en Aniel Adhin waren de eerste Nickerianen die aan de rit begonnen. Het eerste deel van de NiCoPa Rally 2007 werd verreden in Nickerie en eindigde om twaalf uur ‘s nachts.

Volgens voorzitter Pocorni van de Surinaamse Auto Rally Klub (Sark) is hiervoor gekozen om vooral de plaatselijke bewoners de gelegenheid te geven om mee te doen. Bij het tweede deel werd vanaf zondagochtend vroeg via Coronie gekoerst naar Paramaribo. Drie Nickeriaanse equipes hebben besloten ook het tweede traject af te werken.

De organisatie, die in handen lag van de Sark, heeft enorm veel bijstand gekregen van de Lions Club Nieuw-Nickerie, die zaterdag een braderie organiseerde op het plein. Ook de politie en de brandweer hebben zich bijzonder ingezet om de veiligheid van de menigte te garanderen.

Antoine Elias, algemeen coördinator van het geheel, blikt terug op een geslaagde activiteit in Nickerie. De start trok een enorme menigte. Burgervader Bhagwatpersad Shankar sprak bij de start de hoop uit dat de rally een onvergetelijke wordt en dat die een Nickeriaans karakter krijgt. Door het organiseren van de NiCoPa Rally is volgens hem de leefbaarheid in Nickerie toegenomen. “De behoefte van de gemeenschap wordt op deze manier ook bevredigd. Vele Nickerianen willen graag dat de rallysport tot een jaarlijks terugkerend evenement gemaakt wordt, zodat zij in het vervolg in grote getallen kunnen participeren.” De Sark heeft aangegeven blij te zijn dat deze tak van sport groeiende is in het westen van het land.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,31-03-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics