Nickerie.Net, dinsdag 03 april 2007


Ex-SML’ers willen versneld privatiseringsproces

Ashley Lieveld

WAGENINGEN/NICKERIE – SML’ers die ervoor gekozen hebben om padieboer te worden bij de SRO, zeggen aan Times het wachten op de overheid beu te zijn geworden. Volgens Ajay Seetal, een van de 187 SML’ers die ook padieboer is geworden en nog steeds op een stuk landbouwgrond wacht, ziet de situatie er helemaal niet rooskleurig uit voor deze groep. Het is nu al langer dan drie jaar dat zij geen salaris ontvangen.

Vorig jaar hebben zij wat achterstallige gelden ontvangen, die zij nog tegoed bij de SML. Het betreft achterstallige gratificatie van 3 jaren. Seetal zegt dat de ex-SML’ers van plan zijn een brief te richten naar president Ronald Venetiaan met het verzoek het privatiseringsproces van de SML te versnellen zodat dat deel van de SML’ers die waren overgestapt naar de SRO, die inmiddels ook een mislukking is geworden en waaraan 2 miljoen Amerikaanse dollars verloren is gegaan, zich alvast kunnen voorbereiden op de volgende inzaai.

De gebelgde ex SML’ers die zich voor de gek gehouden voelen, vragen dat de grondpapieren die hen beloofd zijn voor een stuk landbouw perceel zo snel mogelijk in orde gemaakt worden en dat zij deze in handen krijgen om hun bankzaken te kunnen doen. “Als dit zover is, kunnen wij weer aan de slag om in onze levensbehoefte te gaan voorzien”, benadrukt Seetal. Volgens enkele van de 187 boeren kunnen zij vanwege hun leeftijd niet in aanmerking komen voor een vaste baan. Tijdelijke jobs kunnen zij wel vinden maar dan buiten Wageningen, wat zou beteken dat je elke dag moet reizen en daardoor je heel loon in transportkosten moet stoppen of je gezin moet achterlaten.

In Wageningen is er nergens werkgelegenheid. “Wij willen aan de president vragen of hij de belofte die hij in Wageningen gedaan had voor de verkiezing, kan nakomen. “Als er binnen de kortst mogelijke tijd geen resultaten zichtbaar zijn zullen wij genoodzaakt zijn andere wegen te bewandelen”, aldus enkele van de ex-SML’ers die zeggen er nu genoeg van te hebben. Intussen hebben enkelen van deze groep een betrekking gevonden bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling als veldarbeider.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Suirname Times

,01-04-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics