Nickerie.Net, woensdag 04 april 2007


Londen mag UFO-hacker aan VS uitleveren

LONDEN - Groot-Brittannië mag de man die geldt als de grootste kraker aller tijden van militaire computers aan de Verenigde Staten uitleveren. Dat heeft de Britse Hoge Raad dinsdag bepaald.

De 41-jarige Brit Gary McKinnon had bij de Hoge Raad beroep aangetekend tegen het besluit van minister van Binnenlandse Zaken John Reid hem uit te leveren. De rechters van de Hoge Raad oordeelden dat er geen gronden voor het beroep zijn.

McKinnon werd twee jaar geleden in Londen gearresteerd. Amerikaanse justitie heeft hem aangeklaagd voor inbraken in 97 computers van de Amerikaanse strijdkrachten en van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

Washington schat de kosten voor het opsporen van de hacker en voor herstel van de schade op ruim 800.000 euro. De inbraken vonden in 2001 en 2002 plaats.

 


Ufo-hacker krijgt steun van fans

Londen - De Britse hacker Gary McKinnon, die van een Britse rechter mag worden uitgeleverd aan de VS wegens het binnendringen in computers van de NASA, krijgt steun van Britse bewonderaars.

Vrienden en fans van de hacker, die bij de NASA en het Amerikaanse ministerie van Defensie zocht naar bewijzen voor het bestaan van ufo's, zijn bang dat McKinnon in de VS geen eerlijk proces krijgt. In Amerika kan de hacker, die zegt geen kwaadwillende bedoelingen te hebben gehad, maximaal 70 jaar achter de tralies belanden.

In Groot-Brittannië is reeds een weblog gelanceerd, waarop fans van de computerkraker hun steun kunnen betuigen. Men vindt onder meer dat de Brit in eigen land moet worden berecht.

Hoewel de rechter de uitlevering reeds heeft goedgekeurd, is het aan de Britse minister van Binnenlandse Zaken of dit daadwerkelijk gebeurt.


Hacker NASA zocht UFO's

Londen - De in 2002 gearresteerde Brit Gary McKinnon, die had ingebroken in onder meer de computers van ruimtevaartorganisatie NASA, was onder meer op zoek naar geheime informatie over vliegende schotels.

De Almare
Foto: De Almare

Dat heeft de man verteld in een gesprek met de BBC. McKinnon zocht bij de NASA naar foto's die het bestaan van buitenaardse ruimteschepen bewijzen. Bovendien speurde de hacker naar informatie over geavanceerde energiebronnen.

De Verenigde Staten hebben om uitlevering van de Brit gevraagd. McKinnin kan in de VS wegens zijn daden maximaal 70 jaar achter de tralies belanden. Woensdag besluit een Britse rechter over een eventuele uitlevering.

McKinnon: "Ik was op zoek naar geheime informatie, die wel eens lacherig UFO-technologie wordt genoemd. Ik denk dat het de best bewaarde geheimen in de wereld betreft, iets heel belangrijks. Oude mensen kunnen hun energierekening niet betalen, landen worden bezet vanwege de olie. Maar ondertussen houden geheime organisaties informatie over gratis energie verborgen."

De hacker vond naar eigen zeggen de informatie waar hij naar zocht: " Een foto-expert van de NASA had al eens verteld over het wegpoetsen van UFO's op hoge resolutie foto's van de aarde die gemaakt waren vanuit satellieten. Ik vond mappen met foto's met de namen als 'gefilterd', 'ongefilterd', 'verwerkt' en 'ruw'." Op één van de foto's trof McKinnon een sigaarvormig ruimteschip aan dat boven de aarde hing: "Het was beslist niet door mensenhanden gemaakt."

McKinnon slaagde er niet in om de bewuste foto te downloaden, omdat de verbinding vanaf de zijde van de NASA zou zijn verbroken. De hacker gaf tegenover de BCC toe dat hij wist dat hij in strijd met de wet handelde, maar voegde eraan toe dat hij wel het morele gelijk had. "Gratis energie zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn."

De Britse hacker schreef een programma waarmee hij kon zoeken naar onbeveiligde computers. In acht minuten tijd kon McKinnon 65.000 machines scannen. Omdat er bij de NASA, het ministerie van Defensie en de Amerikaanse strijdkrachten nogal wat onbeveiligde pc's staan, kon McKinnon gedurende enkele jaren rondneuzen.

"Ik zorgde ervoor dat ik vooral 's nachts inlogde. Maar één keer werd ik gesnapt door een netwerkbeheerder. Ik had contact met hem via WordPad en maakte hem wijs dat ik van de militaire computerbeveiliging was. Dat geloofde hij", aldus McKinnon.

De NASA ontkent overigens UFO's van foto's te poetsen of gegevens geheim te houden. Bovendien verklaarde de organisatie dat het geen directe bewijzen heeft voor het bestaan van buitenaards leven.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ BBC

,01-04-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics