Nickerie.Net, zaterdag 07 april 2007


Toeristisch oord Kersten krijgt 6.5 miljoen US dollar uit IDB-lening

Lorenzo Irion, 07/04/2007

Paramaribo - Geloof in de goede toekomst die voor het toerisme in Suriname weggelegd is, heeft gemaakt dat de directie van Kersten NV 6.5 miljoen US dollar gaat investeren in het toeristische oord Berg en Dal in het district Brokopondo. Deze investering komt uit het krediet van de 26 miljoen US dollar dat het Kersten concern de vorige week vrijdag met de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) sloot.

“De lening heeft een looptijd van zeven jaar, terwijl de eerste twee jaren aflossingsvrij is. Alleen de rente hoeft betaalt te worden”, zegt directeur Shirley Sowma-Sumter. De rente over de gehele lening bedraagt gemiddeld 8 procent. Het directieteam met Sowma-Sumter, Ismaël Kalaykhan, chief Financial Officer en Richard Tjon A Joe, chief Operations Officer, garandeert de terugbetaling die in principe met gemak zal geschieden. De financiële positie van het bedrijf met zijn zeven divisies staat daar garant voor. “Per jaar heeft Kersten een cashflow van 6 tot 7 miljoen US dollar. In minder dan drie jaar moet de lening afgelost zijn”, zegt Kalaykhan.

Het toeristische oord moet in augustus 2008 opgeleverd worden. Het wordt een viersterrenoord met een capaciteit van 60 lodges. In de tweede week van april kan gestart worden met een milieustudie na toestemming van het Nationaal Instituut voor Milieu Ontwikkeling in Suriname (Nimos) en de IDB. Wanneer die studie binnen drie maanden af is kan begonnen worden met de voorbereidingswerkzaamheden voor de daadwerkelijke bouw. Voor het opzetten van de faciliteiten is 6 miljoen US dollar uitgetrokken, terwijl 0.5 miljoen dollar als werkkapitaal zal worden gebruikt.

De overige 19 miljoen dollar van de lening gaat in de building en construction division die bestaat uit het cementbedrijf Vensur, het betonbedrijf BEM, Spanbeton en Alginco en het hotel (Krasnapolsky), vanwege de potentie van toerisme voor Suriname. Het personeel en de informatie techniek krijgen ook de nodige aandacht benadrukt de Kersten-directeur.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,07-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics