Nickerie.Net, dinsdag 10 april 2007


PSV gekant tegen amnestieverlening Bouterse
Geplaatst: 07/04/2007

Paramaribo -  De Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) is geen voorstander van het verlenen van amnestie aan de verdachten van de 8 decembermoorden. Dit zegt de partij bij monde van voorzitter Ronald Grunberg. “Het verlenen van amnestie in deze fase van het onderzoek zou de rechtszekerheid in Suriname kunnen schaden.” Grunberg haalt fel uit naar de NDP, die hij verwijt intimiderend en bedreigend bezig te zijn. NDP-toppers pleiten al geruime tijd publiekelijk voor amnestieverlening aan hun voorman Desi Bouterse.

Ze waarschuwen voor gevolgen die politiek niet te overzien zullen zijn, als de regering volhardt in de voortzetting van de strafzaak tegen Bouterse. De PSV-voorzitter heeft hieraan geen boodschap. In een reactie zegt hij dat de NDP openkaart moet spelen met het volk. Volgens Grunberg wordt het tijd dat Surinamers zich niet meer laten afschrikken door de groot praats van NDP-zijde. “We moeten ophouden bang te zijn voor gewezen coupplegers.” Assembleeleden uit dit politieke kamp zijn van zins de amnestieverlening als een voorstel voor goedkeuring te brengen in het parlement.

Grunberg vraagt zich af waarom de NDP’ers vlak voor de behandeling van het strafproces zo vurig pleiten voor amnestie voor hun leider. “Waarom hebben zij dit verzoek niet twintig jaren terug gedaan? Nu ze bemerken dat het de regering ernst is deze zaak strafrechtelijk af te handelen, wordt men benauwd”, zegt Grunberg. De PSV- topper blijft op zijn standpunt dat Bouterse gewoon berecht moet worden. Maar afhankelijk van de uitspraak in het rechtsproces kan het staatshoofd volgens hem het besluit nemen tot gratieverlening aan Bouterse.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,09-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics