Nickerie.Net, dinsdag 10 april 2007


Pertjajah Luhur heeft tv-station

'Mast Telesur overgenomen voor US$5.000'

Beta Debidien, 10/04/2007

NIEUW-NICKERIE - De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft 5.000 Amerikaanse (US) dollar betaald voor de 95 meter hoge mast van haar televisiestation in de mr Jan van Pettenpolder in Nickerie. Het station is zaterdag officieel in gebruik genomen. PL-voorzitter Paul Somohardjo weerspreekt geruchten dat de mast is gekocht voor een symbolisch bedrag van US$1,- bij Telesur.

Pertjajah Luhur heeft tv-stationPaul Somohardjo geeft een dansshow weg bij de ingebruikname van zijn televisiezender in Nickerie

De Ware Tijd verneemt dat het gaat om de oude mast die jarenlang heeft gestaan op het terrein van Telesur aan de Oostkanaalstraat. Enkele maanden terug is de mast gedemonteerd en overgebracht naar Paramaribo. “We hebben het legaal gekocht en indien nodig kunnen wij ook de stukken overleggen”, zegt Somohardjo zelfverzekerd. Hij zegt een passend antwoord klaar te hebben, ook voor de parlementariërs die gedreigd hebben om binnenkort met een motie te komen in het parlement over deze kwestie. Daarmee zouden zij volgens hem proberen PL in een kwaad daglicht te plaatsen.

Met de in gebruikname van de 1.000 Watt televiesiezender afgelopen zaterdag, zegt Pertjajah Luhur een mijlpaal bereikt te hebben in het westen van Suriname. In zijn korte felicitatieboodschap zei Somohardjo, dat zijn partij de tools nodig heeft om in contact te komen met het volk. “De PL heeft in de stad een eigen radiostation, een krant en nu in Nickerie een televisiestation, waardoor de mensen hier ons kunnen zien. De tv moet bijdragen dat het district betere informatie krijgt.”

De PL-voorzitter heeft er moeite mee dat de media soms verkeerde informatie overbrengt en zijn partij daarbij ook verkeerd wordt belicht. Zijn nieuwe aanwinst typeert hij als een niet commerciële en sociale politieke tv-zender. In de naast toekomst zal PL zich richten op de bouw van een ontspanningscentrum op het zelfde terrein en een bejaardentehuis op een ander locatie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,10-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics