Nickerie.Net, dinsdag 10 april 2007


Fareisa Joemmanbaks wint Miss India Worldwide

Ruth Nortan en Daniëlla Tauwnaar

New Jersey - De 17-jarige Fareisa Joemmanbaks uit Suriname is zondagavond gekroond tot Miss India Worldwide 2007 tijdens het luisterrijk schoonheidscontest in New Jersey, Amerika. Vorig jaar werd ze glansrijk uitgeroepen tot Miss India Suriname. Fareisa maakte een goede beurt bij de talentenronde en stevende na een vlotte vragenronde af op een finaleplaats. De verguizende opmerkingen van Miss India London, USA en Frankrijk wat ze op de pageant kwam doen, legde ze naast zich. Miss India London was zeker van de titel.

New jersey - Fareisa wordt gekroond door Trina Chakravarty (VS), winnares van vorig jaar. Naast haar Nadia Vorajee van Zuid-Afrika en de Canadese Sapna Sehravat. Fareisa veroverde zondag in New Jersey, Amerika, de titel van Miss India Worldwide.New jersey - Fareisa wordt gekroond door Trina Chakravarty (VS), winnares van vorig jaar. Naast haar Nadia Vorajee van Zuid-Afrika en de Canadese Sapna Sehravat. Fareisa veroverde zondag in New Jersey, Amerika, de titel van Miss India Worldwide.

Dankzij de maandenlange mentale trainingen van Surindia Glamour, organisator van het Miss India Suriname contest, liet ze zich niet uit het veld slaan en ging ervoor. In Suriname was ze er immers van overtuigd dat ze de toptien zou halen. “De competitie was zwaar en de Engels sprekende landen hadden qua taal een voorsprong. Maar de training van Surindia Glamour groep gaf me kracht om door te gaan”, vertelt Fareisa.

In de talentenronde koos Fareisa voor een buikdans in tegenstelling tot haar medecontestanten die klassieke Indiase dans en moderne dansstijlen opvoerden. In de vragenronde schoot ze in de roos op de vraag wat ze aan zichzelf zou veranderen als dat kon. “Als ik iets aan mezelf kon veranderen zou ik niets veranderen, want een groot mens in de maatschappij word je alleen door up en downs in het leven." Zo eindigde ze op de eerste plaats en liet haar 18 medecontestanten achter zich. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Nadia Vorajee van Zuid-Afrika en de Canadese Sapna Sehravat. Fareisa werd gekroond door Trina Chakravarty (VS), winnares van vorig jaar. De mc’s van de avond waren Shweta Kwaatra, actrice en tv presentatrice uit Mumbai en Pooja Kumar, filmster uit New York.

Miss India Worldwide werd dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd door de India Festival Committee (IFC). Contestanten moeten van Hindoestaanse afkomst zijn, tussen 17 en 27 jaar, ongetrouwd en mogen nog geen kinderen hebben. Verder moet ze burger zijn van het land dat ze vertegenwoordigd. "Deze prestatie geeft Suriname identiteit”, reageert Radjesh Kalipdewsingh, de trotse voorzitter van Surindia Glamour.

“We hebben voor het eerst meegedaan en slepen meteen de eerste prijs in de wacht.” Het viel op dat Suriname niet bekend was. “Opmerkelijk tijdens deze verkiezing was dat niemand Suriname kende en na deze prestatie van Fareisa hadden we de gelegenheid uit te dragen wie wij zijn.” Namita Ajodhia, Fanisha Salamat en Angelique Thakoerdien van de organisatie hadden Surinaamse vlaggen meegenomen om uit te delen en belangstellende te vertellen over Suriname. Volgens Namita Ajodhia is het harde werk beloond. “Fareisa Joemanbaks heeft Suriname op de kaart geplaatst”. De gekroonde Miss India Worldwide brengt een kennismakingsbezoek aan de ambassadeur van India in New York en keert donderdag terug naar Suriname. Vrijdag volgt een persconferentie.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,10-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics