Nickerie.Net, dinsdag 10 april 2007


Venetiaan verafschuwt populisme en schijnvriendschappen

Vernon Texel, 10/04/2007

Paramaribo - Vrijages van coalitiepartners die buiten het regeringsbeleid en afspraken om gesprekken, 'buitenechtelijk' voeren zijn president Ronald Venetiaan niet ontgaan. “Ik heb er nota van genomen, maar je zal mij niet vinden op het pad van populistische uitspraken en schijnvriendschappen” om zelfgewin, reageert het staatshoofd op recente politieke ontwikkelingen in onder meer de coalitie. Hij piekert er overigens geen moment over om vroegtijdig af te treden. “De regering is door het volk neergezet en we zitten aan tot 2010”, de datum van de volgende verkiezingen zegt het staatshoofd aan dWT.

Zijn opmerkingen hebben, volgens bronnen, kennelijk te maken met de bewegingen van met name Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo rond wie het gonst van de geruchten over geheime gesprekken die hij zou voeren met kopstukken van de NDP. Daarnaast schreeuwde ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk luidkeels dat hij op de zes zetels van PL kon rekenen als de BEP van Caprino Alendy besluit uit de A Combinatie te treden. Zijn opmerkingen gaan ook richting Brunswijk die eerder benadrukte dat hij niet kon rekenen op de overige coalitiepartners. Die statements gaf hij kort nadat de kandidatuur van zijn levenspartner Adolfina Cairo voor de post van TCT-minister door de BEP van tafel was geveegd. Daarvoor hadden andere coalitiepartners ook ongezouten kritiek geleverd op deze ontwikkeling.

Voor Venetiaan geen verrassing, omdat al duidelijk was dat de kandidatuur hem niet zou passeren toen bleek dat Cairo, die zich inmiddels heeft teruggetrokken, de ABOP-kandidaat was. “Het punt is dat sommige mensen de behoefte hebben om allerlei zaken te roepen, ondanks ze op de hoogte zijn van de werkelijke verhoudingen. In een coalitie is het een kwestie van aftasten en afstemmen”. Over de verhoudingen binnen zijn coalitieregering weet hij dat er wel enkele zorgwekkende situaties zijn. “Maar”, zegt Venetiaan ook in zijn hoedanigheid van NPS-voorzitter, “onze partij is een organisatie waar men constant in alle ernst de ontwikkeling van Suriname vooropstelt via de politiek en serieuze participatie in het bestuur”. Daarbij worden partijprincipes hoog gehouden.

 Venetiaan verwacht dat de nieuwe hoofdbestuursverkiezingen bij de NPS in oktober plaatsvinden. Of hij zich dan weer kandidaat stelt voor het voorzitterschap wil hij niet kwijt. Ingewijden binnen de NPS bevestigen dit weliswaar. Het staatshoofd kondigt aan dat hij binnenkort een persconferentie belegt waarin hij zaken uit de doeken zal doen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,10-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics