Nickerie.Net, maandag 16 april 2007


Paul Williams: Apoera en omstreken blijven in middelpunt van economische belangstelling
Geplaatst: 16/04/2007

West Suriname -  Paul Williams die woont en werkt te Apoera heeft DBS medegedeeld dat Apoera en omstreken blijven in het middelpunt van belangstelling. Dit gezien de ontwikkeling die in dit gebied gaande is en de activiteiten die langzaam maar zeker drukker aan het worden zijn. Williams blikt terug op een aantal succesvolle projecten die tussen 2004 en 2007 in West-Suriname zijn uitgevoerd. Zo noemde hij het project renovatie van de aldaar gevestigde GLO-scholen met bijbehorende leerkrachtenwoningen. Het aangelegde waterleidingnet tussen Apoera-Washabo en Hoglanding, de herbevestiging en renovatie van het CBB-kantoor zeggen volgens Williams veel.

Zowel Williams als andere bewoners van de omringende inheemse dorpen, hebben DBS medegedeeld dat zij nog wel verstoken zijn van televisiebeelden. Tot zover kunnen zij alleen maar beelden van ATV ontvangen. De roep om meer televisiebeelden van Paramaribo en vooral uit Nickerie te mogen ontvangen is groot. Nieuws vanuit Nickerie vinden de inheemsen belangrijk daar zij een directe link hebben met Nickerie en daar ook hun zaken doen. Velen hebben ook kinderen in Nickerie die daar studeren en willen graag op de hoogte zijn van het reilen en zeilen in dit district. Wat betreft de krant is aangegeven dat deze kant van Suriname tot dusver geen “verse” kranten kan ontvangen en vaak afhankelijk is van mensen die toevallig die kant opgaan en de krant met zich meebrengen.

 Gemeenschapsradiostation Wamakwa dat enkele jaren geleden in samenwerking met o.a. hulp van de UNESCO is opgericht probeert op haar manier de lokale bewoners te voorzien van de nodige informatie. Echter, dit station beschikt nog niet over een eigen vaste aansluiting, zegt Williams. Wamakwa is alleen per mobiel te bereiken voor haar luisteraars. Niet alle radiostations uit stad en district zijn daar te ontvangen. Williams gaf verder aan dat gezien de ligging van Apoera, Section en Washabo deze gebieden vele potenties hebben om uit te groeien tot belangrijke toeristische centra in het West-Suriname gebied, waaruit dan weer gekoppeld kan worden naar verder afgelegen vakantiebestemmingen. Echter, Apoera staat nog een beetje stil wat betreft toeristische attracties ter plekke zelf.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Dagblad Suriname

,14-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics