Nickerie.Net, maandag 16 april 2007


Zware taak wacht nieuw waterschapsbestuur Hamptoncourtpolder

Beta Debidien, 16/04/2007

NIEUW NICKERIE - "Wij accepteren het zware werk dat verricht moet worden in de komende dagen, om de rijstsector een veel betere plaats te helpen geven in het district Nickerie", sprak Kries Chatta zaterdag na zijn verkiezing tot voorzitter van het waterschapsbestuur in de Hamptoncourtpolder.

Hij wil samen met de leden veel werk verzetten, zodat de problemen van de rijstboeren in zijn werkgebied voor altijd worden opgelost. Het waterschapsbestuur Hamptoncourtpolder is het derde, waar de boeren maar één lijst hebben gepresenteerd.

Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar vindt het goed dat in de rijstpolders in alle harmonie en in consensus wordt bepaald wie er zitting willen nemen in een bestuur om het onderhoud van zowel de natte als droge infrastructuur ter hand te nemen. Hij heeft in de eerste week van april de waterschapsbesturen van de Euro- en Corantijnpolder geïnstalleerd. De besturen hebben als hoofdtaak de waterhuishouding in hun werkgebieden te reguleren, opdat de infrastructuur kan worden geoptimaliseerd om zodoende de productie te verhogen.

Shankar zegt dat de overheid de rijstboeren niet in deze situatie moet laten. Zij zou de infrastructuur in redelijke staat moeten brengen en deze overdragen. "We kunnen de boeren niet laten met verstopte loosleidingen, begroeide kanalen en de kapotte bruggen en duikers." Volgens de burgervader heeft de regering middelen daarvoor vrijgemaakt. Waar mogelijk, zal de infrastructuur worden aangepakt, waardoor de boeren met een schone lei kunnen beginnen. De nieuwe besturen zullen in september worden getraind, zodat zij beter kunnen functioneren in het waterschapsbestuur.

De waterschapsbesturen gaan na de installatie zelfstandig opereren in hun werkgebieden. Dc Shankar heeft er alle geloof in dat de waterschapsbesturen in eenheid en solidariteit zullen samenwerken om de boeren langzaam maar zeker uit het slop te halen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,16-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics