Nickerie.Net, dinsdag 17 april 2007


Gebruik internet browser Firefox blijft groeien in Europa

Marco Hordijk, 17 april 2007

Bij XiTi Monitor is het Firefox-gebruik in maart 2007 vergeleken met dat ongeveer een jaar eerder. Hierbij is onder andere gekeken naar verschillende regio's in de zes continenten, waaronder een dertigtal Europese landen.

Gebruikspercentage Firefox in Europese landen Percentage Firefoxgebruikers in Europese landen Gebruikspercentage Firefox in Europese landen Percentage Firefoxgebruikers in Europese landen

In de tweede week van april vorig jaar maakte 19,4 procent van de Europeanen gebruik van Firefox, aldus XiTi Monitor. Bijna een jaar later, in de tweede week van maart 2007, is een gebruik gemeten van 24,1 procent in Europa. Dit is een stijging van bijna 25 procent of 5 procentpunten.
 

In het onderzoek is er verder ook nog gekeken naar dertig individuele Europese landen, waar een aantal uitschieters tussen zitten. Zo zijn SloveniŽ en Finland koplopers: respectievelijk gebruikten 44,5 procent en 41,3 procent van de onderzochte mensen in die landen Firefox als browser. Nog zes andere landen wisten een percentage van boven de 30 te behalen.

Nederland lijkt echter enigszins achter te blijven met het gebruik van de browser van Mozilla. In de Europese top 30 neemt Nederland de 29e plaats in met 13,3 procent en is als een van de weinige landen er op achteruit gegaan qua marktaandeel vergeleken met half november 2006. BelgiŽ doet het iets beter, met een gebruikspercentage van 18,7 procent betrekt het de 19e plaats.

Europa als geheel doet het vrij goed, kijkend naar de andere vijf continenten doet alleen OceaniŽ het nog beter met een percentage van 24,8. Ook in de andere continenten vertoont het gebruik van Firefox een groei ten opzichte van november 2006, variŽrend van 0,1 procentpunt in AziŽ tot 0,8 procentpunt in Zuid-Afrika.

Redactie Nickerie.Net extra:

Veel internetters zien de regelmatig opduikende veiligheidslekken in Internet Explorer van Microsoft als de belangrijkste reden om over te stappen naar de gratis te downloaden Firefox-browser (www.mozilla.com). Na de bijna vergeten browser Netscape is Firefox de eerste serieuze concurrent voor Microsoft's Internet explorer. Netscape is indertijd uit de markt gedrukt nadat Microsoft haar browser als vast onderdeel van MS Windows ging distribueren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / XiTi  Monitor / Tweaker

,17-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics