Nickerie.Net, donderdag 19 april 2007


Controle backtrack opgevoerd

Beta Debidien, 18/04/2007

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shanker heeft in samenwerking met de gewapende machten in Nickerie de controle opgevoerd bij de aanmeerplaats van boten die de zogenaamde backtrackroute onderhouden over de Corantijnrivier. “Het Nationaal Leger (NL) heeft ervoor gezorgd, dat tussen 7.00 uur in de ochtend en 18.00 uur namiddag er militairen gestationeerd zijn bij de oversteekplaats. Ook de aanwezigheid van de politie is in de afgelopen dagen duidelijk merkbaar om de backtrack intensiever te controleren, zodat orde, rust en veiligheid daar gehandhaafd blijven,” zegt dc Shankar.

Niet alleen de mensen die gebruikmaken van de backtrackroute, maar ook anderen die daar werken zijn bijzonder blij met de aanwezigheid van de gewapende machten langs het Corantijnstrand. “Soms lopen zaken niet goed, want er zijn ook booteigenaren die hun eigen weg willen opgaan, waarbij zaken dreigen te escaleren”, zegt een taxihouder die niet bij naam genoemd wil worden.

Volgens Shankar coördineert de bestuursdienst al geruime tijd het geheel bij de oversteekplaats. Wat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme betreft zegt Shankar, dat deze afdeling zich nog deze week zal aanmelden om haar verantwoordelijkheid op zich te nemen. “Wij zijn al meer dan een half jaar bezig om ordening en regulering te brengen op deze route”.

De burgervader geeft mee dat er binnenkort een vertegenwoordiger van het ministerie van Justitie en Politie komt om de laatste instructies te geven over de backtrack. “Dan zal duidelijkheid komen of de backtrack gecontinueerd wordt of daaraan een einde komt.” In het verleden hebben de booteigenaren en de mensen die daar werken vaker aangegeven dat de overheid niet tot sluiting van de backtrack moet overgaan, omdat er veel gezinnen zijn die economisch afhankelijk zijn van de route.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,18-04-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics