Nickerie.Net, vrijdag 20 april 2007


Illegale vuilstortingen bron van ergernis

Beta Debidien, 19/04/2007

NIEUW NICKERIE - De illegale vuilstortingen langs de vuilnisbelt aan de Corantijnrivier zijn meer regel dan uitzondering. Ze zijn een doorn in het oog van zowel de bewoners als burgervader Bhagwatpersad Shankar. Volgens hem lopen zaken mis, omdat onverantwoordelijke mensen hun vuil overal storten, zonder rekening te houden met anderen.

Zo ziet de weg naar de vuilnisbelt er uit. Onverantwoordelijken nemen de moeite niet om het emplancement op te rijden en het vuil op de belt te gooien.

Het vuil wordt meestal gedumpt in de vroege ochtend of na zeven uur ‘s avonds, wanneer de verantwoordelijke ambtenaren na het beëindigen van hun dienst naar huis zijn vertrokken", zegt Shankar. Hij is er niet over te spreken dat mensen niet de moeite nemen om even door naar binnen te rijden, en ervoor kiezen hun vuilnis vlak bij de inrit van de weg achter te laten. "Als het zo doorgaat, hebben wij straks een situatie waarbij mensen ook niet gaan willen rijden langs de vuilnisbelt."

Buurtbewoners worden vaker geconfronteerd met volle vuilniszakken die op de één of ander manier op de Soekhoeweg terecht zijn gekomen, omdat mensen soms ook vuil op de bermen gooien. Pahaladsingh, die op loopafstand van de vuilstortplaats woont, ziet vaak wanneer de voertuigen de vuilnisbelt aandoen, maar hij kan niet veel doen: "De bestuurders handelen heel snel waardoor je in het donker de kentekennummers ook niet kan opnemen". Shankar heeft de mensen opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te gaan begrijpen. "Wij kunnen niet op deze manier doorgaan, omdat het de staat veel geld kost om de zaak steeds schoon te maken." Er is genoeg plaats op de vuilnishoop.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,19-04-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics