Nickerie.Net, vrijdag 20 april 2007


Informatiebijeenkomst voor journalisten i.v.m. 8 decemberproces
Geplaatst: 20/04/2007

Paramaribo -  In verband met de komende Krijgsraadzitting ( 8 decemberproces) heeft de Commissie Veiligheid Rechterlijke macht, onder voorzitterschap van de heer Robby Neslo, gistermiddag een onderhoud gehad met journalisten van verschillende mediahuizen. Het doel van deze informatiebijeenkomst, waarbij ook de heer A.Halfhide en mevrouw Marjorie Sanches aanwezig waren, was om de journalisten zo goed mogelijk te informeren over de te ondernemen maatregelen door de Commissie Veiligheid Rechterlijke macht, alsmede de journalisten te voorzien van informatie over de beperkingen die tijdens het strafproces zijn opgelegd.

Voor een ordelijk verloop van de zittingen zullen journalisten en alle anderen die het strafproces willen bijwonen 24 uur voorafgaand aan de zittingen moeten intekenen op het Openbaar Ministerie (OM). Men zal vervolgens voorzien worden van een duidelijk herkenbaar legitimatiebewijs. Dit bewijs zal men bij het betreden van het gerechtsgebouw moeten tonen en bij het verlaten zal men dit moeten inleveren. Ook de bewoners van Domburg zullen voorzien worden van een badge. Neslo benadrukte gistermiddag dat de zittingszaal te Domburg slechts 70 personen kan herbergen. Er zijn 20 zitplaatsen voor journalisten. Per mediahuis mag slechts één journalist aanwezig zijn in de zaal.

De journalisten mogen in de rechtszaal slechts pen en papier bij de hand hebben. Op de dagen van het proces zelf zal het gerechtsgebouw slechts te bereiken zijn via de Adhinweg en/of via de Sir Winston Churchillweg. Men zal met zijn/haar voertuig tot een bepaald punt kunnen rijden. Van hieruit zal men met de zgn. shuttlebussen, welke ingezet zullen worden door het ministerie van Justitie en Politie, vervoerd worden van en naar het gerechtsgebouw. Neslo drukte gisteren alle aanwezige journalisten op het hart dat de renovatie van het gerechtsgebouw te Domburg geheel gefinancierd is uit de begroting van het ministerie van Justitie en Politie. Geruchten als zou deze gefinancierd zijn door buitenlandse maatschappijen zijn volgens de voorzitter bezijden de waarheid.

Widjai Ganesh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,20-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics