Nickerie.Net, vrijdag 20 april 2007


Omkooppogingen ter ondermijning strafproces Bouterse

Geplaatst: 20/04/2007

Paramaribo -  Politici van de oppositie hebben getracht tenminste één coalitielid om te kopen. Dit met het doel hem zover te krijgen vóór de amnestiewestwijziging en/ of een referendum te stemmen. Hierbij heeft men niet geschroomd om met duizenden tot miljoenen Surinaamse - en Amerikaanse dollars te gooien. De parlementariërs Mahinder Rathipal van de VHP en Adiel Kallan van de NPS bevestigen dit. De fractieleider van de NDP, Kenneth Moenne, spreekt van ‘sensatie en dwaling’ en weigert dit te geloven.

Volgens Moenne wil men zaken verbloemen. Rathipal zegt te hebben vernomen dat ‘mensen’ bezig zijn parlementariërs te benaderen om de coalitie te verlaten en een nieuwe coalitie te vormen. ‘Ik heb geen harde bewijzen, maar dat is wel hard door een parlementariër gezegd. Ik zou geen namen willen noemen, maar dat hij wel met geld en al benaderd is om de coalitie te verlaten richting oppositie, is vandaag in de fractie meegedeeld’, zegt Rathipal. Kallan zegt in grote lijnen hetzelfde. ‘Een persoon deed melding van praktijken die wij inderdaad verfoeien.

Men is bij een persoon gegaan en heeft gevraagd ‘hoeveel miljoenen heb je nodig, we zijn bereid te betalen’, aldus Kallan. Volgens een coalitiepolitieke bron gaat het om parlementariër Ronny Brunswijk. Brunswijk om een reactie hierover gevraagd zegt dat er geen sprake van omkoping is geweest. ‘In de politieke wereld probeert men politici altijd achter zich te krijgen. Er is geen sprake van omkoping. Dit gebeurt altijd in de politiek.’ Brunswijk geeft aan dat hij werkelijk door de NDP is benaderd om achter het amnestievoorstel te staan. ‘Niemand kan mij omkopen!’, is het standpunt van de parlementariër.

Gregory Rijssen

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,20-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics