Nickerie.Net, vrijdag 20 april 2007


Bouterse riskeert strafonderzoek wegens opruiing

Ivan Cairo, 20/04/2007

Paramaribo - NDP-voorzitter Desi Bouterse riskeert strafrechtelijk onderzoek wegens opruiing. Een in hoogst eigen persoon door Bouterse ondertekend persbericht waarin mededelingen worden gedaan over “veiligheidsmaatregelen in verband met het ‘8 Decemberproces’”, wordt nu door procureur-generaal Subhas Punwasi bestudeerd.

Opvallend is dat het betreffend persbericht van 16 april in eerste instantie was ondertekend met ‘NDP persdienst’. Vervolgens werd het nu door Bouterse zelf ondertekend stuk opnieuw verspreid op brievenhoofd van de NDP met een zegel van de partijvoorzitter. In het persbericht wordt melding gedaan van bepaalde veiligheidstrainingen die volgens de NDP-voorzitter worden verzorgd door een veiligheidsfunctionaris van ‘Cambior Gold Mines’.

“Ik ben op de hoogte van de brief en hier is wel degelijk een grens overschreden. Dit leidt gegarandeerd tot een strafrechtelijk onderzoek”, zegt procureur-generaal (pg) Punwasi aan de Ware Tijd. “Dit gaan we niet tolereren. Dit is zonder meer opruiend”, vervolgt hij. Ook andere personen en instanties, inclusief de media, die meewerken aan verspreiding van opruiende teksten, zijn strafbaar weet Punwasi. Bij het strafrechtelijk onderzoek zal volgens de pg zeker rekening worden gehouden met oogmerk dat met de opruiende geschriften wordt beoogd. Meer wilde hij niet loslaten, maar vanuit andere justitiële kringen wordt aangegeven dat Bouterse door nu zelf de opruiende stukken te ondertekenen, justitie probeert uit te lokken stappen tegen hem te ondernemen. Dit zou dan de aandacht moeten afleiden van het 8 Decemberstrafproces.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ de Ware Tijd

,20-04-2007

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics