Nickerie.Net, maandag 07 mei 2007


Zangvogelnieuws: Winston Banai pakt kampioenschap in de picolet-klasse

Richenel Small

Nieuw Nickerie - Chris Pono is vorige week na een sidderende finale kampioen geworden in de twa-twa klasse van het Pate Smiths Toernooi in Nickerie. Dit toernooi werd georganiseerd door de Park Zangvogel Organisatie (PZO). Op het “Parkveld” won Pono in een gelijkopgaande strijd uiteindelijk met 64-59 van Terry Suknanan.

De winnaars van het Pate Smiths Toernooi 2007.

Vlnr. Pate Smiths, Chris Pono, Terry Suknanan, Winston Banai, Raoul Morsen, Inder Gahar en Anwar Salarbaks.

In de Picoletklasse startte Raoul Morsen heel goed, maar moest toch het hoofd bijgen voor Winston Banai, die met een 63-14 score het kampioenschap in de wacht sleepte. De rowtiefinale werd niet wat ervan werd verwacht. Anwar Salarbaks won met een teleurstellende 3-2 score van Inder Gahar. In de rowtie-klasse werd ook gestreden voor de 3e positie. Banai won deze wedstrijd van Laurence Ramcharitar met 2-0. Na de finalewedstrijden werden de prijzen in een heel prettige sfeer uitgereikt aan de winnaars. Vermeldenswaard is dat de hoofdprijzen uitgereikt zijn door Rojan “Pate” Smiths’ naar wie het toernooi is vernoemd.

Rojan “Pate” Smiths (rechts) overhandigd de hoofdprijs in de twa-twa klasse aan Chris Pono die in de finale van het naar Smiths vernoemde toernooi met 64-59 van Terry Suknanan (op de achtergrond) won. 

De personen met de hoogste score in de verschillende klassen, kregen hiervoor ook een trofee. In de rowtieklasse was dat Inder Gahar met een score van 32 slagen. De fluiter van Winston Banai maakte een score van 63. Terry Suknanan kreeg in de twa-twa klasse de prijs voor een score van 74. De PZO wil actief blijven, want zondag zullen er wederom loten getrokken voor deelname aan eendaagse wedstrijden, die voor 1 mei zijn gepland.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ Suriname Times

,23-04-2007

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics