Nickerie.Net, maandag 23 april 2007


HI Minister op werkbezoek in Nickerie
Geplaatst: 23/04/2007

Nickerie -  De minister van Handel en Industrie, Clifford Marica, heeft in het afgelopen weekeinde een werkbezoek gebracht aan het district Nickerie. Marica, die al zeker een jaar de scepter zwaait op H.I., vond het nodig om samen met enkele van zijn stafmedewerkers af te reizen om zich persoonlijk te oriënteren over het reilen en zeilen van de handel in Nickerie. De H.I.-bewindsman haalde aan, dat zijn ministerie mogelijkheden aan het bekijken is om haar dienstenpakket verder uit te breiden en dat het opzetten van een dépendance ook in het verschiet ligt. Met de aanwezigheid van circa 1100 winkelzaken in Nickerie, zei Marica dat de consument ook behoorlijk moet worden beschermd tegen o.a. prijsopdrijvingen en het aan de man brengen van vervallen producten.

Het ziet ernaar uit dat Nickerie ook zal gaan beschikken over een afdeling ECD, IUD en ijkwezen die samen moeten kijken dat recht en wet niet overtreden worden. Marica ging ook op bedrijvenbezoek om persoonlijk te zien wat er op de productievloer gebeurt en wat de problemen zijn waarmee ondernemers in Nickerie kampen. Minister Marica heeft afgelopen zaterdag ook een onderhoud gehad met Nickeriaanse ondernemers waarbij hij graag meer wilde weten over de bottlenecks en nieuwe uitdagingen op het veld. Om een dépendance van HI in Nickerie neer te zetten zei de bewindsman dat zij qua locatie geen probleem hebben. Marica zei verder dat het vergunningenbeleid versoepeld is en dat ondernemers nu sneller kunnen beschikken over hun vergunningen.

De stagnaties die vaak optreden komen volgens Marica van andere instanties die adviezen moeten geven en laat in actie komen. Intussen zijn er ook al instructies gegeven aan de instanties om voortaan sneller te handelen. De vorderingen op H.I. duren voort, liet Marica weten. Simultaan aan het bezoek van Marica, heeft een speciaal ECD-team ook controleactiviteiten uitgeoefend in Nickerie. Enkele winkels die over de schreef waren gegaan moesten zo hun deuren sluiten. Marica heeft ook tijdens zijn bezoek aan Nickerie de Loemboeng, welke staat op het scholencomplex van O.S. Paradise, overgedragen aan Onderwijs voor verdere exploitatie. Deze Loemboeng die destijds als opslagplaats heeft gefungeerd wordt al jaren niet meer gebruikt. Het ligt geheel in de bedoeling dat deze in de naaste toekomst een multifunctioneel karakter krijgt.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /  Dagblad Suriname

,23-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics