Nickerie.Net, maandag 23 april 2007


Bouterse stoort zich aan buitenlandse assistentie omtrent beveiliging strafproces decembermoorden

Paramaribo - Hoofdverdachte van de ‘decembermoorden’ Desi Bouterse, stoort zich niet aan de dreiging van procureur-generaal Subhas Punwasi dat tegen hem een strafonderzoek komt wegens vermoedelijke opruiing. De ex-legerleider zegt met zijn persbericht over specialistische veiligheidstrainingen die verzorgd worden in verband met het ‘8 decembermoorden proces’ niemand op hitsen, maar slechts de gemeenschap te informeren wat gaande is. “Hier is wel degelijk een grens overschreden. Dit leidt gegarandeerd tot een strafrechtelijk onderzoek. Dit gaan we niet tolereren. Dit is zonder meer opruiend”, stelde Punwasi afgelopen vrijdag.

Tegenover Sky Radio zei Bouterse dat de autoriteiten slechts moeten aangeven of wat in zijn persbericht staat waar is of niet. “Dan moet men zeggen ‘het is niet waar. Bouterse zuigt dingen uit zijn duim’. Dan moet men zeggen, ‘Bouterse probeert jullie zand in de ogen te strooien’”, stelt de voormalige coupleider. “Is ‘t waar Punwasi of is ‘t niet waar. Dat’ yu mus’ taigi mi”, zegt Bouterse uitdagend. Wat hem hindert, is dat de trainingen worden verzorgd door een buitenlander. Hij vraagt zich verder af waarom de gemeenschap deze informatie niet mag krijgen, omdat het waar is. De verdacht vindt dat de autoriteiten het er te dik opleggen met de veiligheidsmaatregelen. Ironisch genoeg heeft Bouterse tijdens zijn dictatuur zelf gebruik gemaakt van o.a. buitenlandse militaire hulp uit Libië, Cuba, Granada en Nicaragua. Volgens insiders  zijn de decembermoorden mede gevolg geweest van directe advies van de toenmalige Grenediaanse revolutionair Maurice Bisschop, die Bouterse adviseerde om politieke tegenstanders zonder pardon uit de weg te ruimen.

Ondertussen verneemt dWT uit veiligheidskringen dat de door Bouterse bedoelde schietoefeningen inderdaad zijn verzorgd. Ze zijn onderdeel van het algeheel veiligheidsplan dat is opgesteld rond het strafproces later dit jaar in het gerechtsgebouw op de marinebasis te Boxel. De veiligheidsmaatregelen zouden zijn genomen om ook Bouterse en de overige verdachten een optimale veiligheid te bieden, wordt gesteld. “Het is een krijgsraadzitting, dus is het primair de taak van het leger en militairen om voor de veiligheid op de marinebasis te zorgen en daarbij worden ook specialistische diensten ingezet. Ook meneer Bouterse zijn veiligheid is gegarandeerd”, wordt dWT voorgehouden.-

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT / Sky Radio Suriname

,23-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics