Nickerie.Net, donderdag 26 april 2007


Binnenkort start nieuwbouw gymzaal LTS -Nickerie

Geplaatst: 25/04/2007

Nickerie -  Het project nieuwbouw gymnastiekzaal van de LTS -Nickerie Van Pettenpolder zal op korte termijn worden uitgevoerd. Het plan is ingediend bij het CDFS ( Community Development Fund Suriname) en is enige tijd terug goedgekeurd. Functionarissen van het CDFS oriënteerden zich enkele dagen terug op de LTS voor de voortgang van dit project. “Alles is gereed voor de implementatie”, zegt LTS –directeur Marlene Lynch- Lafour. Het wachten is op de openbare inschrijving en de gunning. Ze noemt de bouw van de gymzaal een mijlpaal. De oude gymnastiekzaal voldoet al jaren niet meer en verkeert in een zeer deplorabele staat. Voor dit project is van de LTS een eigen bijdrage gevraagd.

“Dit geld hebben wij middels een kleurkaartenactie binnengehaald.” Daarmee komt de school in met 2 wastafels en kranen en 2 douches. Daarnaast zullen de scholieren participeren bij de bouwwerkzaamheden. Ook het Hazard-personeel zal worden ingezet bij de nieuwbouwactiviteiten. De nieuwe gymnastiekzaal zal dezelfde stijl hebben als de sporthal gelegen aan de Johan Bodegravenlaan en zal ook van een toilettengroep en kleedkamers worden voorzien.

De oude gymzaal wordt niet gesloopt, maar krijgt een andere bestemming. Het is de bedoeling dat het wordt omgebouwd tot en gehoor - en leeszaal voor de leerlingen. Lynch zegt de gemeenschap zeer erkentelijk te zijn voor de hulp die de school in het afgelopen jaar heeft ontvangen. Zo is met steun van Telesur een internetlokaal in gebruik genomen. Naast de bouw van de nieuwe gymzaal zal de school over enkele maanden een algehele renovatie ondergaan.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,24-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics