Nickerie.Net, donderdag 26 april 2007


Backtrack route nog niet in gevaar door weg naar South Drain

Asha Chaturi, 25/04/2007

Nickerie - Vele boothouders en taxi chauffeur gaan ervan uit dat ook naar de asfaltering van de weg naar South Drain de back track route overeind blijft. Men zinspeelt eerder op een regulering dan algehele afsluiting. Voor de reizigers wordt het een keuze tussen de officiële South Drain route met veel formaliteiten en een risico volle back track route met aanzienlijke besparing van tijd en papierenrompslomp. 

Taxihouders op de backtrack route hebben hun auto's geparkeerd en wachten op klantenTaxihouders op de backtrack route hebben hun auto's geparkeerd en wachten op klanten

“De verharding van de weg naar South Drain is niet van invloed op onze activiteiten op de backtrack route. Ik voel me helemaal niet bedreigd dat de activiteiten zullen afnemen”, zegt de zelfverzekerde boothouder Dewinandan Baidjoe desgevraagd aan de Ware Tijd. Baidjoe begon dertig jaar terug met zijn activiteiten op de backtrack route, die de regering volgens hem zou moeten reguleren.

Baidjoe voorziet dat de Guyanezen en Surinamers gebruik zullen blijven maken van de backtrack route, ondanks de weg naar South Drain gemakkelijk begaanbaar zal zijn. “Niet eenieder heeft een paspoort om via South Drain te reizen en de oversteek bij de backtrack duurt maar 15 minuten”, zegt Baidjoe.

Boothouder Ramesh Kanhai ziet voor zichzelf voorlopig geen ander beroep dan ‘boothouder op de backtrack route’, ook al zou de regering deze vaarroute willen sluiten. Ook hij is voorstander van regulering, aangezien ongeveer zestig gezinnen er hun brood verdienen. Dwarkanath Rameshar, een taxihouder die klanten van deze route vervoert, hoopt dat de overheid het aanmeren van passagiers niet verplaatst naar South Drain. “Om de route South Drain-Nieuw Nickerie te onderhouden, moet je in het bezit zijn van een geldige vergunning van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme. Dit zal voor veel problemen zorgen want het gaat om ongeveer 30 taxihouders, die dagelijks op de backtrack route rijden. “Met een beurtensysteem kan eenieder aan zijn trekken komen”, zegt Rameshar.

Raoel Awadhpersad, districtsraadslid, daarentegen is een andere mening toegedaan. Er moet duidelijkheid komen over het backtrack gebeuren. Volgens Awadhpersad is regulering geen optie, en is sluiting wel de beste oplossing om smokkelpraktijken te voorkomen. “Eenieder die het land binnenkomt of uitgaat, moet dat via de legale route doen, dan heeft de regering overzicht op wie het land binnenkomt en het land uitgaat”, zegt Awadhpersad. Hij ziet de backtrack als concurrentie voor de Canawaima Ferry Service.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,25-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics