Nickerie.Net, zaterdag 28 april 2007


Occupanten VHP blok niet van plan te verhuizen

Beta Debidien, 25/04/2007

NIEUW-NICKERIE - Vijftien gezinnen, die het zogenaamde 'VHP blok' in de Mr. J. van Pettenpolder in Nickerie bezet houden, zijn niet van plan het gebied te verlaten. Dat blijkt uit de verschillende reacties van occupenten die langer dan tien jaar op dat stuk terrein wonen. Districtscommissaris (dc) Bhagwatpersad Shankar had de groep maandag opgeroepen voor een bespreking om te komen tot nieuwe afspraken. De occupenten wilden nog niet officieel ingaan op de kwestie. "Op n persoon na heeft niemand zich gestoord aan deze oproep", zegt Shankar.

Deze bejaarde bewoner weet niet waarover het gaat. Zij zal straks het gebied moeten verlaten.

Minister Micheal Jong Tjien Fa van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft een beroep gedaan op de dc om met de occupenten om de tafel te zitten en hen voor te stellen het gebied te verlaten in ruil voor een ander terrein. De bewindsman is bereid om deze personen, elk een stuk grond te geven met een transport. "Zij gaan geen rotsblok hebben van bereidsverklaringen en toewijzingen, maar alles wordt in n keer gedaan door het ministerie van RGB", aldus de minister.

Volgens Shankar heeft de VHP daarnaast ook besloten om de occupenten elk 1000 Surinaamse dollar te geven, en de mogelijkheid zal bekeken worden om samen met de overheid een verhuisplan op te stellen. Volgens de dc duurt het niet lang meer voordat er een rechtsproces opgang wordt gebracht tegen de illegale bezetters. Hij beschikt over informatie dat de VHP, de rechtmatige eigenaar van het stuk terrein, binnenkort overgaat tot beheersdaden. Vandaar dat hij een beroep doet op de occupenten om gebruik te maken van deze gelegenheid te verhuizen.-.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,25-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics