Nickerie.Net, zaterdag 28 april 2007


13- jarige scholier Wageningen knalt zichzelf neer in bijzijn van broertje
Geplaatst: 27/04/2007

Nickerie -  De 13-jarige scholier Orban Rigilio Mario heeft woensdagmiddag in het bijzijn van zijn broertje zichzelf van kant gemaakt met het jachtgeweer van zijn vader. De jongen bezocht de vierde klas van OS III Wageningen. Schoolhoofd Praveen Gokoel zei dat vader Orban R. de school kwam melden van het voorval. Het motief achter deze daad is nog onduidelijk. Rigilio Orban die te Post Utrecht woonde, ging op die middag met een korjaal in gezelschap van zijn jongere broer verderop varen. Zij hadden ook het geweer van de vader met zich mee.

Rigilio’s klassejuffrouw Diana Kariodimedjo reageerde geschokt en kan maar niet begrijpen hoe zo een rustige en levendige leerling van haar zo iets heeft uitgehaald. Ook zijn medeleerlingen tasten in het duister waarom hun klasgenoot zichzelf van kant heeft gemaakt. Hij heeft nooit eerder tekenen gegeven dat hij zo iets zou doen. Door zijn klasgenoten wordt Rigilio beschreven als een vrij rustige jongen die van loltrappen en niet van vechten hield. Of Rigilio opgescheept zat met huiselijke problemen is niet bekend. Wel blijkt uit zijn studieresultaat dat hij niet zo denderend heeft gepresteerd de afgelopen periode. Rigilio’s dood blijft tot dusver een raadsel voor de Wageningse gemeenschap.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,24-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics