Nickerie.Net, zaterdag 28 april 2007


Eerste film door jongeren van Wageningen

NIEUW NICKERIE - ‘Jongeren kies je vrienden uit’, is de oproep van de jongerengroep uit Wageningen. Door jongeren van Wageningen zal binnenkort onder leiding van Astrid Lackin de door Unicef gefinancierde film Youth watch out... in première gaan. “Het is erg belangrijk om jongeren bewust te maken van de gevolgen van hiv/aids en het alcolhol- en drugsgebruik. Jongeren moeten zuiniger omgaan met hun lichaam”, zegt de 19-jarige Zinzy Wijntuin, die in de film speelt.

Organisatie Clarapolder Nickerie (Ocon), ook een jongerenorganisatie, zal samen met de jeugd uit Apoera een informatieboekje uitgeven. Volgens Rob Mooi van Stichting Win is het de bedoeling alle jongeren in de leeftijdsklasse 10 tot 16 jaar van zo een informatieboekje te voorzien. “Er zullen dus enkele duizenden boeken gedrukt worden”, zegt Mooi.

Een delegatie van Unicef uit Nederland en Suriname heeft afgelopen vrijdag een evaluatiebezoek gebracht aan Wageningen en Nickerie. Alwin Hester van Unicef Nederland zegt erg tevreden te zijn met de activiteiten van de jongeren. “Het is inspirerend om te zien hoe jongeren invulling geven aan hun leven”, zegt Hester.

Volgens Unicef-vertegenwoordiger in Suriname Rene van Dongen is het de bedoeling hen zoveel mogelijk in de gelegenheid te stellen zelf hun project te formuleren. “Geldgebrek mag geen reden zijn, om niet door te gaan. Als het gaat om het stimuleren van de jongeren op het gebied van hiv/aids, zal Unicef altijd die ondersteuning bieden”, zei Van Dongen. Hij riep de jongeren op, hun ideeën, plannen en voorstellen op papier te zetten en via Rob Mooi door te sturen naar het Unicef-kantoor in Paramaribo.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / de Ware Tijd

,26-04-2007

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2007. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics